Év végi pénzügyi manőver: Így maximalizálhatod az adó-visszatérítést nyugdíj-megtakarításaidból
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Év végi pénzügyi manőver: Így maximalizálhatod az adó-visszatérítést nyugdíj-megtakarításaidból

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Maradj Madárka a Saját Pénzedért: Ne Engedd a Nyugdíj-takarékodat Az Állam Zsákjában!

December közeledtével a pénzügyi tudatos tervezés különösen fontos lesz a nyugdíjcélú megtakarításokkal kapcsolatban. Rengeteg magyar állampolgár áll azon a ponton, ahol van lehetősége maximalizálni azt az összeget, amit a következő évre az államtól adó-visszatérítésként megtakaríthat, ha most cselekszik.

A Megtakarítások Maximális Hasznosítása

Azok számára, akik tagok egy önkéntes nyugdíjpénztárban vagy rendelkeznek nyugdíjbiztosítással, illetve nyugdíj-előtakarékossági számlával, az év utolsó hónapjai az állami támogatások megszerzésére és adó-visszatérítés maximális kihasználására adnak lehetőséget. Farkas András, a nyugdíjguru kiemeli, hogy még nem késő belefektetni a szükséges összeget megtakarítási számláinkra.

Ismerd meg az Adójóváírás Titkait!

Az eljárásban kulcsfontosságú tényezők a következők:

  • Önkéntes Nyugdíjpénztár Tagjai: Az éves tagdíjfizetések 20%-a visszakapható adójóváírásként, maximálisan 150 ezer forint erejéig.
  • Nyugdíjbiztosítás tulajdonosok: A befizetett díjak 20%-át, de legfeljebb 130 ezer forintot igényelhetnek vissza.
  • Nyugdíj-előtakarékossági Számlák: Itt is a befektetések 20%-a jelenthet adó-visszatérítést, legfeljebb azonban 100 ezer forintot.

A Stratégiai Lépések

A december hónap így kifejezetten kedvező lehetőség a meglévő megtakarítási terv sodrásának felgyorsítására. Ahhoz, hogy maximalizáljuk adó-visszatérítésünket, meg kell növelnünk a tagsági díjak összegét, és ezzel közelíthetünk azokhoz az összegekhez (750 ezer forint, illetve 650 és 500 ezer forint), amik után a legmagasabb adójóváírások járnak.

Ne Hagyj Pénzt Az Asztalon!

Ez a potenciális adó-visszatérítés olyan, mintha az éves megtakarítás hozzávetőleges 20%-os hozamot ért el volna, ami nem elhanyagolható extra profit a megtakarító számára. A taktikus gondolkodás itt az, hogy ne hagyjuk a plusz pénzt az állam kezében, hanem vegyük ki a törvény által nekünk járó részt.

Az Utolsó Pillanatig Tartó Befektetések

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének javaslata szerint a befektetéseknek az év utolsó banki munkanapjáig, azaz december 29-ig kell beérkezniük, hogy érvényesek legyenek az adó-visszatérítés szempontjából.

Intelligens Pénzmozgás

Elgondolkodhatunk azon is, hogy a különböző megtakarítási formák között esetleg átcsoportosítsunk bizonyos összegeket, hogy maximalizáljuk a visszakapható adót.

Adó-visszatérítés okosan!

Az okos pénzügyi tervezés nem csak az adott évben jelenthet jelentős előnyöket, hanem hosszú távon is alapozhatja a kiegyensúlyozott és biztonságos nyugdíjas éveket. Használjuk ki tehát a rendelkezésünkre álló időt és lehetőségeket, maximáljuk adó-visszatérítéseinket és tegyük hatékonyabbá megtakarításainkat!

Ne feledje, egy profi pénzügyi döntés most befolyásolhatja jövőjét!

facebookMegosztás Facebook-on