Az Ausztriában Dolgozó Magyarok Létszámának Szezonális Hullámzása
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Az Ausztriában Dolgozó Magyarok Létszámának Szezonális Hullámzása

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Magyarok Számának Ciklikus Változásai Ausztriában

Az osztrák munkaerőpiac dinamikáját követően észleltük, hogy a magyarok jelentős része hazatért Ausztriából az utóbbi hónapokban. A friss statisztikák értelmében, míg a nyári időszak végén még 126 656 honfitársunk tevékenykedett az alpesi országban, november végére ez a szám 118 930-ra csökkent, az év során pedig csupán 7 százalékos emelkedést könyvelhetünk el.

Rekordszámú Kivándorlás Októberi Adatok Tükrében

Október hónapban 4 494 magyar távozott Ausztriából, ami jelentős számcsökkenést jelent a korábbi hónapokhoz képest. Novemberben e csökkenés üteme lassult, de még mindig számottevő volt, 994 fő döntött úgy, hogy visszatér Magyarországra.

Ciklikusság és Munkaerőpiaci Szezonalitás

Az okok körében szóba jöhet az osztrák munkaerőpiac szezonális jellege. A mezőgazdaság tevékenysége ilyenkor leáll, míg a turizmus csak most kezd felpörögni. Feltételezhető, hogy az ausztriai magyar munkavállalók egy része ilyenkor tér haza átmenetileg.

Ausztriában Dolgozó Magyarok - December: A Téli Szezon Hatásai

A december hónap vélhetően meghatározó változást fog hozni, hiszen a síidény elkezdődésével nő a vendéglátóiparban dolgozó extra munkaerő iránti igény. Tavaly hasonló időszakban több mint ezer magyar dolgozott csak ebben a szektorban Ausztriában. Idén is hasonlóan alakulhat a helyzet - ez a nagy kérdés most.

A magyar munkavállalók számának osztrák munkaerőpiaci mozgása jelzi, hogy az év bizonyos időszakaiban a szezonális munkák jelentősen befolyásolhatják a kivándorlók számát. A tendenciák figyelemmel követése kulcsfontosságú lehet a következő hónapok munkaerő-piaci változásainak előrejelzésében. Az idei év vége eldöntheti, hogy ez a szezonális hullámzás meglesz-e újra.

facebookMegosztás Facebook-on