Ausztriai munka 2024: Több mint 123 ezer magyar dolgozik a sógoroknál - Létszámnövekedés a statisztikák tükrében
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Ausztriai munka 2024: Több mint 123 ezer magyar dolgozik a sógoroknál - Létszámnövekedés a statisztikák tükrében

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Ausztria munkaerőpiaca: Magyar munkavállalók növekvő jelenléte

Ausztriában egyre több magyar talál munkát, a friss társadalombiztosítási adatok tanúsága szerint. Éles kontrasztban a novemberi hónapot követően, ahol kevesebb külföldi munkavállalót regisztráltak, a magyarok száma kiugró, több mint háromezres növekedést mutat.

Decemberi statisztikák: Fókuszban a magyarok

Az Österreichische Sozialversicherung által közzétett adatok szerint 2022 decemberében 123 032 magyar munkavállaló töltötte be a bejelentett, teljes munkaidős állásokat Ausztriában, ami 3.5%-os emelkedést jelent az előző havi adatokhoz képest. Ez az adat jelentős, hiszen az összes külföldi munkavállalói létszám enyhén csökkent ebben az időszakban.

Magyarok az osztrák munkaerőpiacon: Stabil növekedés

December hónap előtt a magyarok száma folyamatosan csökkent, ami megmutatja a munkaerőpiac szezonalitását. A trendek alapján előrelátóan várható, hogy ebben a pozitív irányban halad tovább a magyar munkavállalók száma Ausztriában.

Ausztriai munka 2024 - A folytatásra vonatkozó kilátások

A szakértők az évszakok váltakozásával összefüggésben várják a következő hónapok statisztikáit, hogy pontosabb képet kapjanak arról, miként alakul a magyarok munkavállalási trendje Ausztriában.

Ausztria egy vonzó célpontnak számít a magyar munkavállalók számára, és a friss adatok azt mutatják, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy megpróbálnak szerencsét az Alpok lábánál. Az elkövetkezendő időszakban megmutatkozik majd, hogy ez a tendencia hogyan alakul tovább.

facebookMegosztás Facebook-on