Eurobarométer 2024: Az EU lakosságának növekvő nyitottsága: Mutatja az új Eurobarométer felmérés
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Eurobarométer 2024: Az EU lakosságának növekvő nyitottsága: Mutatja az új Eurobarométer felmérés

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Az európai társadalmi elfogadás új fejezete

Az Eurobarométer legutóbbi kutatása fényt derített arra, hogy az emberek érzékenyebben állnak hozzá a transz és interszex munkatársaikhoz, miközben a szexuális kisebbségek iránti megértés is útszéli virágként bontakozik ki Európa-szerte.

A változó munkahelyi attitűdök nyomon követése

Az elmúlt négy év során egy jelentős nyitottsági törekvés vette kezdetét. A munkakapcsolatokban 4%-kal nőtt azoknak a száma, akik megértéssel és nyitottsággal viseltetnek a transz és interszex kollégák felé. Ez azt jelenti, hogy az elfogadás szintje 11%-os növekedést mutat, ami a munkahelyi attitűdök folyamatos pozitív irányba haladását bizonyítja.

Szembenézve az előítéletekkel: A meleg és biszexuális munkatársak elfogadása

A 2019-es adatokhoz viszonyítva meglepő fordulatot vett az elfogadás szintje a leszbikus, meleg és biszexuális emberek munkahelyi integrációjában. Egyértelműen 7 százalékpontos csökkenést mutat azok száma, akik kényelmetlenül éreznék magukat LMBT+ kollégáik társaságában.

A munkaerőpiac és a diszkrimináció

Az álláskeresés terén is jelentős előrelépés történt. A megkérdezettek csak 23%-a véli úgy, hogy hátrányos lehet transzneműként állást keresni, és csupán 24% lát problémát a többségtől eltérő szexuális irányultság tényében.

Eurobarométer 2024

Az Eurobarométer friss adatai jelzik egy inkluzívabb és elfogadóbb munkaerőpiac kialakulását Európában. Bár még mindig van hova fejlődni, a társadalmi hozzáállás pozitív irányú változásai biztató jel a sokszínűség és az egyenlőség hívei számára. Az előítéletek csökkenése és a nyitottság növekedése reménykeltő tendencia a jővőt illetően.

facebookMegosztás Facebook-on