Átalakuló Munkaerőpiac Salgótarjánban: Nemzetközi Multicég Szűkítette Létszámát
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Átalakuló Munkaerőpiac Salgótarjánban: Nemzetközi Multicég Szűkítette Létszámát

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Globális Gazdasági Visszaesés Hullámai Érik El Salgótarjánt

A globális műszaki elemek gyártósorainak kiinduló pontján, Salgótarjánon is érezhetővé váltak a világpiaci hullámzások, amikor a helyi Bumchun Precision Hungary elektronikai gyártóüzem létszámleépítése került napirendre. Az autóipari szektorban meglapozott spekulációk immár a térség gazdaságát is befolyásolják.

Vegyes Nemzetiségű Dolgozók Sorsa Kérdéses

Az események megdöbbentő fordulataképp, egy munkatársak sokszínűségét felvonultató cég csökkentette dolgozóinak számát. Magyarországon eddig kevésbé gyakori a külföldi vendégmunkások tömeges alkalmazása és meglehetősen ritka az ilyen sokszínű létszámleépítés.

A vállalat közleményében válaszolt a napokban felmerült kérdésekre, hangsúlyozva azt a tényt, hogy a hatékonysági kényszer által vezérelt vállalati döntések magyar, vietnámi, kirgiz és ukrán munkaerőt érintettek egyaránt. Egy nemzetközileg vegyes csapat megfelelő munkatársai azonban a továbbiakban is megtalálják helyüket az üzemben.

A Céghűség Fontosabb a Háttereknél

A menedzsment kiemelte: a döntő tényező nem a nemzetiség vagy az előző munkavállalói tapasztalat volt, hanem a vállalat iránti elköteleződés mértéke és a munkateljesítmény. A közlemény szerint a munkaerőpiaci helyzet reagálása azon a szemponton alapult, hogy kizárólag a megbízhatóság és a teljesítmény dönthet a bent maradásról.

Hangsúly a Hazai Munkaerőn

A leépítések ellenére a Bumchun Precision Hungary kiemelten hangsúlyozta: a kollektíva többsége továbbra is magyar munkatársakból áll. A társaság kommunikációjában külön megjegyezték, hogy bár a cég a külső nyomás miatt kénytelen volt leépítéseket hajtani végre, az iparágban tapasztalt viharok ellenére túlteljesítették a magyar állam felé vállalt munkaerő-foglalkoztatási kötelezettségeiket.

A gazdasági viharokkal dacolva a Bumchun cég kiáll amellett, hogy a helyi közösség támasza és a magyar gazdasági élet egyik stabil szegmense maradjon. Az autóipari kereslet állapotának frissülésével a vállalat további stratégiái is körvonalazódni fognak.

facebookMegosztás Facebook-on