A remények hajnala: Az elszakadt családi szálak újraegyesülése
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

A remények hajnala: Az elszakadt családi szálak újraegyesülése

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Egy csoda a konfliktus sűrűjében: Szabadságot nyert a fiatal túsz

Egy ártatlan gyermek, egy nemzetközi konfliktus és a remény üzenete fonódik össze ebben a megindító történetben. Joe Biden amerikai elnök szóvivője hivatalosan is megerősítette a hírt, hogy a Gázai övezetben fogva tartott emberek közül szabadon engedtek egy mindössze 4 éves amerikai-izraeli kettős állampolgárságú kislányt, aki a radikális iszlamista Hamász vasárnap elengedett túszai közé tartozott.

A konfliktus legalább annyira emberi arcát mutatja meg a kislány drámai története. Abigail Edan néven ismert volt túsz mindössze néhány nappal korábban töltötte be negyedik életévét, miközben még fogva tartották. Szülei sorsa tragikus, októberben veszítette el őket, amikor Hamász fegyveresei kegyetlenül megölték őket.

Az amerikai elnök a tűzszünet bejelentésekor remélte, hogy az ifjú Abigail is azok között lesz, akik visszanyerik szabadságukat. Megerőszakolt szívvel és aggodalommal töltött napok után, a hír, miszerint a kislány valóban haza térhetett, kétségkívül egy világítótorony a gy Ászai övezetben rekedt civilek számára

A pénteken kezdődött tűzszünet, eredetileg csak négy napra szólt, mostanra az amerikai adminisztráció tűzszünet meghosszabbításán fáradozik. A cél, hogy ebben az időszakban további túszok is visszanyerjék szabadságukat és a nélkülözhetetlen segélyszállítmányok is célba érjenek. A fegyvernyugvásról szóló egyezmény tervezeténél is figyelembe vették a tűzszünet lehetséges meghosszabbítását az elért eredmények alapján.

Az amerikai külügy igyekszik nyomon követni a szabadságukat visszanyert amerikai állampolgárokat; kilencükről, és további egy, úgynevezett zöldkártyával rendelkező személyről tudnak, akik mind a Hamász októberi támadásai során kerültek fogvatartásba.

Az elnök vasárnap jelezte szándékát egy telefonos egyeztetésre az izraeli miniszterelnökkel kapcsolatban, hogy megvitassák a tűzszüneti megállapodás végrehajtása mellett annak lehetséges meghosszabbítását is.

Összességében a Hamász péntek óta 39 izraeli állampolgárt és további 20 külföldit, többek között thaiföldieket engedett szabadon, akik a konfliktus témában elért megállapodások keretében térhettek vissza családjaikhoz.

Ez az esemény kisugárzása messze túlmegy a politikai, diplomáciai és katonai kérdéseken, emlékeztetve minket az emberi élet törékenységére és értékére, amit már a világpolitika is elismer.

facebookMegosztás Facebook-on