A Waberer Debrecenben bővíti logisztikai birodalmát: Hatalmas raktárprojekt van folyamatban
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

A Waberer Debrecenben bővíti logisztikai birodalmát: Hatalmas raktárprojekt van folyamatban

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Stratégiai terjeszkedés szárnyain: Waberer új raktár komplexummal bővül Debrecenben

A logisztikai szektorban tevékenykedő Waberer Csoport, mely hosszú távú fenntarthatósági és növekedési célokat tűzött ki, most Debrecenben tett számottevő lépést terjeszkedési stratégiája jegyében. Az innovatív vállalat egy 20 ezer négyzetméteres raktárkomplexum megépítése érdekében vásárolt telket az ország egyik leggyorsabban fejlődő ipari övezetében. Ez a lépés nem csak a debreceni autóipari nagyberuházásokat és a hozzájuk kapcsolódó beszállítókat fogja támogatni, hanem a Waberer jelenlegi ügyfélkörének is előnyt jelent az ellátási láncban.

A tervezett raktárkomplexum kiépítéséhez a Csoport egy 57 ezer négyzetméteres építési területet szerezett be a város frekventált ipari övezetében. A projekt azonban nem csak a földvásárlásról szól; részleteikben körvonalazódik a vállalat Szerződéses Logisztikai Szegmense által használt korszerű megoldások integrálása is, valamint a beruházás finanszírozása, mely a cég saját forrásai mellett hitelfelvételből és állami támogatásból tevődik össze. A döntéshozatal itt még jogilag nem kötelező érvényű ajánlatokra támaszkodik, de a végleges szerződések jóváhagyása már csupán a kormányzati döntésen és a szerződési feltételek teljesítésén múlik.

Zsolt Barna, a Waberer elnök-vezérigazgatója kiemelte az országos lefedettségű, környezettudatos és hatékony raktárhálózat kiépítését mint a cég 2027-ig szóló stratégiai terve egyik fő célkitűzését. Az Ecseren folyamatban lévő, hasonló méretű logisztikai központ szintén hozzájárul a Waberer fenntartható hozzáállásához, melynek átadása a következő év első felében várható.

Ezen kívül a Waberer részvényára az elmúlt év során jelentős emelkedést mutatott, ami az ilyen jellegű beruházások és strukturális fejlesztések pozitív piaci várakozásainak köszönhető. A vállalat erőteljes növekedési ambíciókkal készül a közeljövőre, mely megerősíti pozícióját mind a hazai, mind a nemzetközi logisztikai piacon.

facebookMegosztás Facebook-on