Úttörő kezdeményezés: Ginop segíti a munkavállalókat a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Úttörő kezdeményezés: Ginop segíti a munkavállalókat a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Ginop által megerősített munkaerőpiac: Eredmények és Perspektívák

Az Európai Unió kezdeményezéseinek köszönhető, hogy ma már hazánkban is több száz álláskereső fordíthat új fejezetet életében. A "Széchenyi 2020" program, amit az EU Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának (Ginop) támogatása ölel körül, egy nem mindennapi vállalkozás eredményeképpen került megvalósításra, amely hatalmas lökést adott a magyar munkaerőpiacnak.

Az "Út a munkaerőpiacra" kezdeményezés célja és jelentősége

A projekt, mely az impozáns összegű 8,652 milliárd forintos támogatásnak örvendhet, egy hatékony támogató rendszert hozott létre azok számára, akik a munka világából kicsit kifordítva találták magukat. Célzottan a 25 és 64 év közötti regisztrált álláskeresőkre és az aktív életviteltől ideiglenesen eltávolodott inaktív személyekre fókuszálva, a program kínált megoldást a munkaerőpiac kihívásaira.

Mit értünk foglalkoztatási támogatások alatt?

Ezen támogatási formák igen sokrétűnek mondhatók. A képzésektől kezdve a személyre szabott szolgáltatásokig terjednek, mindezeket a résztvevők rendelkezésére bocsátva azért, hogy az álláskeresés és a munkaerőpiacra való visszatérés lehető leggördülékenyebb legyen.

Képzések és eredmények – számokban

A közlemény szerint a programra jelentkezők között minden ötödik személyt alapvető, ISCED1-2 szintű végzettség jellemez, ami azt mutatja, hogy a kezdeményezés nem csupán a magasan képzett munkavállalókat célozza. A számok magukért beszélnek: A program keretében 1952 résztvevő tett szert új ismeretekre a képzéseknek köszönhetően, és ezek közül 1794 személy zárta a képzést valamilyen tanúsítvánnyal vagy képesítéssel.

Munkaerőpiaci elhelyezkedés - A fővárosban is hallat az eredmények visszhangja

A tapasztalatok alapján a kezdeményezés Budapesten is ugyanezen pozitív eredménnyel zárult, amint azt a helyi adatok is alátámasztják. Az "Út a munkaerőpiacra" program nemcsak vidéki régiókban, hanem a fővárosban is életre szóló változást hozott a résztvevőknek.

Az eredmények nem csupán a statisztikákban, hanem számos magyar állampolgár életében is kézzelfoghatóvá váltak. A kezdeményezés olyan további lehetőségekre világít rá, melyeket az EU-s támogatások révén megragadhatunk, felfokozva ezáltal a foglalkoztatást és a gazdasági fejlődést országszerte.

facebookMegosztás Facebook-on