Ünnepi Nyitvatartási Kalauz: Így Alakulnak a Boltok Nyitvatartási Ideje Karácsonykor!
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Ünnepi Nyitvatartási Kalauz: Így Alakulnak a Boltok Nyitvatartási Ideje Karácsonykor!

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Karácsonyi Rajtra Kész: Ne Maradj Lekváros Kézzel az Ajándékokért!

Ész nélkül szalad az idő és vele együtt közeledik az év legvarázslatosabb időszaka. Fontos, hogy elkerüljük a kapkodást és az utolsó pillanatos rohamot, főleg ha nem szeretnénk, hogy pont a karácsony esti sütiterv bukjon meg egy elfogyott sütőporon. Ha nem vigyázunk, könnyen előfordulhat, hogy karácsonykor zárva találjuk kedvenc boltjainkat – 2023-ban a karácsonyi készülődés csúcspontja, december 24., vasárnapra esik.

Karácsony, Munkaszünettel vagy Anélkül?

Nem titok, hogy bár évről-évre megpróbálkoznak vele, a Jobbik kezdeményezése a december 24-ét érintő munkaszüneti napként való elismerésére továbbra is várakozó állapotban van. Ennek ellenére számtalan európai ország példáját követve a kijelentést támogató érvek közt szerepel, hogy az emberek más időszakokban is intézhetnék a vásárlást, és a boltok zárva tartásával jelentős energia-megtakarítás érhető el.

Önszorgalomból Zárva: Korlátozott Áruházi Nyitvatartás Szentestén

A jó hír, hogy több áruházi lánc is beiktatta a kezdeményezést, és döntésük alapján biztosítják munkatársaik számára az ahhoz szükséges időt, hogy méltóképpen megélhessék az ünnepeket. Íme azok a láncok, amelyek biztosan nem fogadják a vásárlókat december 24-én: Libri, Lidl, JYSK, Penny, Deichmann, Mountex, OBI, XXXLutz, Rossmann, Diego, valamint a Spar többsége.

Üzletek Nyitva: A Lidl, Penny Market és Spar Készülődnek

Ne feledkezzünk meg azonban a Lidl-ről és a Penny Market-ről, akik bevásárlási roham esetén december 23-án meghosszabbított nyitvatartással üzemelnek, míg a Spar néhány helyen pont a szokásos ellentétét mutatja majd, mégpedig zárva tartás helyett.

Online Kényelem: Deichmann Virtuális Polcain Zavartalan a Válogatás

Deichmann esetében az online platformon várja a távoli vásárlókat – így aki az online világban érzi otthon magát, az sem marad ajándék nélkül.

Az Utolsó Pillanatban is Nyitva: Auchan, Tesco és Aldi

Az Auchan, Tesco és Aldi egyaránt számítanak a vásárlók igényeire, ezért 24-én fél napig még biztosan nyitva tartanak.

A Nagy Hiányzók: CBA, Coop és Reál

Még a legnagyobb hálózatok közül sem mondható el, hogy mindenki gondolt volna a zárva tartásra. A CBA, Coop és a Reál eddig nem jeleztek változást a nyitvatartásban.

Ahhoz, hogy az ünnepi készülődés zökkenőmentesen haladjon, feltétlenül tartsuk szem előtt az áruházláncok nyitvatartási tájékoztatóit – akár személyesen, akár online vásárlás által biztosítani szeretnénk szeretteinknek a tökéletes karácsonyi hangulatot. Ne feledjük, a kényelmes ünnepi időszakhoz az előkészületek is hozzájárulnak!

facebookMegosztás Facebook-on