Generációkat köt össze az új állami program
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Generációkat köt össze az új állami program

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Új híd a tapasztalatok átadásához: Mentorprogram indul a munkaerőpiacon

Egy páratlan kezdeményezés keretében kibontakozó lehetőségeket kínálunk kiscsoportos hálóként a hazai munkaadóknak és munkavállalóknak. Közelgő tájékoztatónkban értesülhetnek a szerdán nyitó munkahelyi generációváltást támogató programról, amelyen keresztül a vállalatok kölcsönös előnyökkel igényelhetnek bérkiegészítést.

Összetartó erő: A munkatapasztalatok összehangolása

Az elkövetkező időszakban a cégek egy új gyakorlat révén biztosíthatják a nemzedékek közötti tudástranszfert. A tapasztalt és a pályakezdő együtt dolgozik majd, az idősebbek mentorálásával, és ezáltal fenntartva a szakmai ismeretek továbbadásának hagyományát. Hogy részletekbe is belemenyjünk, a 64 éves előtt álló dolgozónak mezőnye garantált óraszámban csökken és egy jelentős mentorálási támogatást is magáénak nevezhet.

Barátságos támogatás a pályakezdőknek

A friss munkaerő piacra lépését a vállalatok számára megkönnyítő bértámogatási lehetőség létrejöttével foglalkozunk tovább. Ez akár a 244 500 forintos segítséget is jelentheti a munkáltatóknak, zavartalan munkaerő-utánpótlást és tudásátadást eredményezve.

A munkaerőpiac és a magyar munkavállalók védelme

Az államtitkár, úgy fogalmaz, a program nem csupán néhány száz embernek jelent könnyebbséget, de további támogató kezdeményezések is várhatóak. Fontos kiemelni, hogy védő bölcselet alapján csak annyi külföldi munkavállalóra nyílik lehetőség, ami a magyar munkaerőpiac kapacitását nem haladja meg, a hazai jelölteknek így előnyben részesítve őket.

A kezdeményezés többdimenziós célzása

Az új foglalkoztatás támogatási program uniós összevetésben alacsonyabb foglalkoztatottsági hajtóerejét igyekszik megerősíteni az idősebb és a fiatalabb korosztályok körében. A projekt indulása egy korlátolt kerettel kezdődik, és amennyiben sikeresnek bizonyul, úgy terjesztésre kerülhet a program.

Gondolattérkép a közeljövő munkaerőpiaca felől

Pár szó arról a jövőképről, amibe a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár Czomba Sándor úr minket betekintést enged. Egy olyan jövő, ahol a generációs tudástranszfer, a munkaerőpiaci szakadékok kitöltése és a hazai munkavállalók először valóban képet kaphatnak egy kifinomultabb, komplexebb munkaerő-kihasználási stratégiáról.

Szakmai átörökítés, bérkiegészítés és a munkaerőpiaci egyensúly megőrzése. Erre sarkallhatja a munkaerőpiac szereplőit ez az új állami kezdeményezés. Az innovatív program célja, hogy generációk közötti tudásátadást és párbeszédet ösztönözve elősegítse a foglalkoztatási lehetőségek bővülését és a munkaerőpiac dinamizálódását.

facebookMegosztás Facebook-on