Pedagógus béremelés - Szürkületben maradtak a tanárok, halogatás a béremelés tárgyalásán
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Pedagógus béremelés - Szürkületben maradtak a tanárok, halogatás a béremelés tárgyalásán

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Pedagógus Béremelés: Vajon Mikor És Mennyi?

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) képviselői reményekkel telve érkeztek a köznevelési államtitkár, Maruzsa Zoltán asztalához, ám a tárgyalás eredményessége még várat magára. Továbbra is homály fedi az előrelépés ígéretét, melyet a tárcánál hatodszorra is csak jövő héti ígéretekkel pacifikáltak.

A Bérekről Szóló Párbeszéd Haladása

Totyik Tamás, a PSZ elnöke hozzászólása alapján a bejelentett 32,2%-os béremelés a múlt évi átlagbértömeghez képest kerül majd kiszámításra, ami finomabb matematikával, de sajnos nem feltétlenül vastagabb pénztárcával jár a pedagógusok számára. Ez a lépés - habár előrelépésnek mondható - még mindig rengeteg kérdést vet fel az érintettek körében.

Diplomás Átlagbér - Egy Mérföldkő a Horizonton

A pozitív hírek közé tartozik, hogy márciusban és az év végén is érkezik egy korrekciós intézkedés. Ezek az apró lépések oda vezetnek, hogy a pedagógusok béreinek elérjék a diplomás átlagbér 72%-át - egy régóta várt célkitűzést. Megtudtuk, hogy a diplomás átlagbér közelítése fontos mérföldkövet jelent a szakszervezetek számára, ami reményeik szerint a közeljövőben elérhető lesz.

Követelések És Kompromisszumok Kereszteződésben

A tárgyalások folytatását illetően a szakszervezetek töretlen optimizmussal várják a következő fordulót, ahol a többi, még egyezségre váró követelésük is asztalra kerül. Azonban a pedagógusok képviselői világosan megszögezték: a lényeges pontokon nem hajlandók engedni, hiszen ezek a sarkalatos kérdések döntő jelentőséggel bírhatnak a pedagógusok munkakörülményeire és jólétére.

facebookMegosztás Facebook-on