Mennyi adó-visszatérítést kaphatsz nyugdíjmegtakarításaid után? Ne Hagyd Elúszni!
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Mennyi adó-visszatérítést kaphatsz nyugdíjmegtakarításaid után? Ne Hagyd Elúszni!

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Nyugdíjmegtakarítás Maximális Kihasználása: Így Érd el a Legmagasabb Adó-Visszatérítést Az Év Végén

December van és közeledik az év vége, ami nem csak az ünnepek miatt kiemelt időszak, hanem a nyugdíjcélú megtakarítások szempontjából is. Ha te is azok közé a tudatos spórolók közé tartozol, akik nyugdíj-előtakarékosságba fektetnek be, most van itt az idő cselekedni.

Az Utolsó Pillanatok: A Befizetések Optimalizálása

András Farkas, a híres nyugdíjguru elemzése szerint mostantól az év végéig van lehetőséged arra, hogy a legnagyobb adójóváírást szerezd meg a befizetéseid után. Mindegy, hogy önkéntes nyugdíjpénztári tagságoddal, nyugdíjbiztosításoddal vagy nyugdíj-előtakarékossági számláddal szeretnél-e optimalizálni, minden opcióban rejlik egy lehetőség.

Hogyan Maximalizálhatod a Támogatást?

Az önkéntes nyugdíjpénztári tagok az éves tagdíjakból (ideértve a munkaadói hozzájárulást is) 20%-os, de maximum 150 ezer forintos adójóváírásra számíthatnak. Eléréséhez az éves befizetésedet kell megnövelned – célszerűen 750 ezer forintra, ami a maximális kedvezmény alapja.

Nyugdíjbiztosítás birtokosaként is hasonló a helyzet, ahol a 20%-os, de legfeljebb 130 ezer forintos adójóváírás holtszezonját érheted elha 650 ezer forintot fizetsz be évente.

Nyugdíj-előtakarékossági számlával rendelkezők a befektetéseik 20%-át vihetik haza, de itt a támogatás maximuma 100 ezer forint. A célösszeg itt 500 ezer forint.

Összességében a három lehetőséget kihasználva akár 280 ezer forintot is visszakaphatsz az államtól. Ez a pénz bárki számára kiváló lehetőséget jelenthet az öngondoskodáshoz.

Az Idősík Fontossága: Mikor Utalj?

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége ajánlásai alapján fontos, hogy az utalásokat még az év utolsó banki munkanapjáig, tehát december 29-ig teljesítsd ahhoz, hogy az adókedvezményt magadnak tudhasd.

A Legmagasabb Adó-Visszatérítést Az Év Végén

Emlékezz arra, hogy az adó-visszatérítés egyfajta prémium, a pénzed hozamának extrája. Ha nem teszel lépéseket, az adókedvezmény nem kerül a számládra, hanem az államkasszában marad. Ne halogasd tehát ezt a lehetőséget, és maxmálizáld a nyugdíjmegtakarításaidat még ma!

facebookMegosztás Facebook-on