MSZP: Új tervek a közbiztonság és rendvédelmi szféra megreformálására
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

MSZP: Új tervek a közbiztonság és rendvédelmi szféra megreformálására

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A közbiztonság újraértelmezése: Harangozó Tamás és az MSZP tervei

Megbízható, jól képzett és méltányosan megfizetett rendőri állomány – azt sürgeti Harangozó Tamás, az MSZP politikusa. A párt friss programjában a "Rendszerváltást!" címmel nem csupán országos szintű rendvédelmi újításokat vetnek fel, hanem konkrétan a közbiztonság erősítését tűzik ki célul.

Bérréform és megbecsülés a rendvédelmi szektorban

Jól tudjuk, hogy a rendvédelmi dolgozók körében régóta fennálló béregyenlőtlenség kritikus kérdés Magyarországon. Ezt orvosolná a párt, amennyiben a hivatásos állományhoz képest jelentős lemaradásban lévő kollégák helyzetébe beavatkoznának. Az új bérrendszer átalakítása mellett a politikai erő a rendvédelmi szolgálati nyugdíjrendszer reformját is szükségesnek tartja.

Az ország rendőreinek helyreállítása és modern határvédelem

A körzeti megbízotti rendszer a falvak és kisvárosok biztonságát hivatott növelni, míg a határvédelem újragondolása határrendészeti állomány telepítésével valósulna meg. Harangozó Tamás szerint a változtatások a rendőrséget minden területen jelenvalóvá és megközelíthetővé tennék az emberek számára.

Profiltisztítás a szolgáló egységeknél

A járműalkalmassági vizsgálatok modernizálása és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság struktúrájának átvizsgálása is részét képezi az MSZP programjának. Céljuk, hogy a tűzoltók visszakapják klasszikus szerepkörüket, és csakis élet- és vagyonvédelmi felelősséget viseljenek.

Büntetés-végrehajtási reform és fogvatartottak helyzetének átgondolása

Nem maradhat el a büntetés-végrehajtás rendszerének régóta várt felülvizsgálata sem, amit az ellenzéki politikus ígéretében hangsúlyozott. A javítóintézetekben raboskodók munkakörülményeinek felülvizsgálata és a humánus kezelésük is terítékre kerül ebben a megújult látásmódban.

Ez a program nemcsak ígéretek halmazát jelenti, hanem konkrét, megvalósítható intézkedések sorát is felvázolja. A közbiztonság és rendvédelmi rendszer átfogó megreformálása várhatóan pozitív hatással lenne a társadalomra, a közbiztonság érzésére és Magyarország jövőbeli biztonságpolitikájára élesen reflektálva.

facebookMegosztás Facebook-on