Nagyarányú Leépítés a Túró Rudi és Milli Tejitalok Gyártójánál: Több Mint 1000 Állás Veszik El
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Nagyarányú Leépítés a Túró Rudi és Milli Tejitalok Gyártójánál: Több Mint 1000 Állás Veszik El

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Hatalmas Leépítés a Láthatáron: FrieslandCampina Készül a Következő Évre

Az iparág egyik globális szereplője, a FrieslandCampina bejelentése szerint nagyszabású átszervezésre készül, amely a vállalat teljes struktúráját érinti. A változások során akár 1200 munkavállaló is elveszítheti a munkahelyét. A tervezett leépítés, a vállalat előrejelzései alapján, akár 200 millió eurós megtakarítást is generálhat egy nagyobb költségcsökkentési stratégia részeként. Ez a lépés, a vállalat üzemeltetési költségeinek 400-500 millió eurós csökkentéséhez vezethet 2026-ra.

Túródesszertek és Tejitalok: Ismerős Termékek a Célpontban

A tejtermék-piaci óriás, melynek szerteágazó termékkínálata számos országban fellelhető, nem csak a globális, de a hazai lábnyomát is jelentősen visszafoghatja. A magyar fogyasztók jól ismerhetik olyan népszerű desszerteket, mint a Pöttyös Túró Rudi, vagy a Milli tejital. Ezek a termékek a FrieslandCampina magyarországi leányvállalata, a FrieslandCampina Hungária gyártósorairól kerülnek ki Mátészalkán. Emellett a vállalat egy szolgáltatóközpontot is működtet Budapesten, amely szintén az átszervezés által érintett lehet.

Az Energiaválság és a Tejágazat: Nem Előnyös Helyzetben

A vezérigazgató, Szautner Péter nyilatkozatából kitűnik, hogy a magyar tejágazatot, az elmúlt év során sújtó energetikai válság és a fogyasztók reáljövedelmének csökkenése, komoly kihívások elé állították a céget. A tejtermékek értékesítési volumenének több mint 10 százalékos visszaesése Magyarországon mély nyomokat hagyott a piaci jelenlétükön.

Ezek a változások nem csak a FrieslandCampina dolgozói számára jelentenek jelentős fordulópontot, de az ágazati dinamikára is komoly hatást gyakorolhatnak. Mindazonáltal, a vállalat továbbra is elkötelezett amellett, hogy olyan stratégiát alakítson ki, amely hosszú távon fenntarthatóságot és stabilitást nyújthat mind az üzleti működés, mind a fogyasztói igények tekintetében.

facebookMegosztás Facebook-on