Munkaerőpiaci Trendek és Kihívások: Székesfehérvári HR Fest Összegzése
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Munkaerőpiaci Trendek és Kihívások: Székesfehérvári HR Fest Összegzése

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Munkaerőpiaci Dinamika: A Székesfehérvári Helyzetkép

Székesfehérvár és térsége a gazdasági fejlődés élvonalába tört elő az elmúlt időszakban. A HR Fest rendezvényen együtt gondolkodtak a szakma jeles képviselői a munkaerőpiac jelenlegi állapotáról és a körülötte kialakult helyzetről. A város polgármestere, Cser-Palkovics András a munkanélküliségi mutatók mélyrepülésére és a pozitív gazdasági fejleményekre fókuszált, kiemelve a munkaerőhiány jelenlegi állapotát.

Mivel Székesfehérvár ma már nem csupán a kiemelkedő munkaadóiról, hanem a magas életminőségről és általános szolgáltatások széles köréről is ismert, ezért döntő fontosságúvá válik, hogy a város munkaerő vonzóképességét fenntartsa és tovább fejlessze.

Innovatív Megoldások: A Juttatások és a Szövetkezeti Foglalkoztatás Útjai

A HR Festen megtárgyalták a jövő minimálbér-emelési kihívásait is, Rolek Ferenc, az MGYOSZ alelnöke szerint némileg kiegyensúlyozatlan béremelkedésre van kilátás. Mindeközben a munkáltatóknak egyre inkább kreatív megoldásokhoz kell fordulniuk a munkatársak jól-létének biztosítása érdekében.

A szakértők emellett érzékeltették, hogy a munkaerő-piaci tartalékok mobilizálása – mint például a szövetkezeti foglalkoztatás révén – jelentős lehetőségeket rejt magában, hiszen just ezen eszközök révén nyílhat actual a kisgyermekes szülők, diákok és nyugdíjasok munkavállalásának útja.

A Munkaerő Megtartása - A Vállalati Kultúra Kulcsszerepe

Végül, de nem utolsósorban, Horváth Ágnes, a WHC szakértője rámutatott, hogy a vállalati kultúra és a munkatársak megtartásának stratégiája válik egyre lényegesebbé. Nem elég az új munkaerő felkutatása; a jelenlegi alkalmazottaknál is tudatosan kell építeni a vállalati kultúrát és elismerést, hogy egy hosszútávú, kölcsönösen előnyös munkakapcsolat alakulhasson ki.

Ebben a részletes összegzésben feltártuk a Székesfehérvár környéki munkaerőpiac aktuális helyzetét, a szakértők által körbejárt gazdasági trendeket és több irányú megoldási javaslatot is felvázoltunk a HR téren tapasztalható kihívások kezelésére.

facebookMegosztás Facebook-on