Decemberben előbb érkeznek a családi támogatások
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Decemberben előbb érkeznek a családi támogatások

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Kormányzati karácsonyi gesztus: Decemberben előbb érkeznek a családi támogatások

Együttműködve a szezon szellemével, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Jeles napok alkalmával különleges intézkedéseket tesz: előrehozza a családtámogatató ellátások átutalási idejét. A családok ezzel az időszakkal összhangban már az ünnepek előtt hozzájuthatnak a januárban esedékes ellátásaikhoz.

A váratlanul jó hírek közvetítője: Megosztás a közösségi térben

Hornung Ágnes államtitkár Facebookon közölte: a

  • decemberi családi pótlék,
  • a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes), valamint
  • a gyermeknevelési támogatás (gyet)

idén is a karácsonyi ünnepek előtt érkezik meg a jogosultaknak. Kisüt az egyszerűség napja: bankszámlára vagy postai kézbesítéssel, mindenki az elvártnak megfelelően kapja kézhez az ellátásokat.

Időpontok, melyek nyugalmat ígérnek: Mikor és hová küldik a támogatást?

Az államtitkári bejelentés szerint a családtámogatási támogatások banki úton december 21-én lesznek jóváírva, míg a Magyar Posta ugyanezen napon kezdi meg a kézbesítést azok számára, akik papír alapú megoldást választottak. Ez a karácsonyi gesztus idén több mint 1,1 millió családot érint hazánkban.

Elmaradás a juttatások összegében: A számok, melyek beszédesek

Amit az államtitkár nem említett posztjában, az az, hogy a gyes és a gyet havi bruttó összege 28 500 forint (nettó 25 650 forint), míg a családi pótlék alapösszege (egy gyermek után, nem egyedülálló szülőknek) havi 12 200 forint. Érdemes megjegyezni, hogy ezen ellátások összege 2008 óta, vagyis immár 15 éve nem változott.

Minden a maga helyén: A nyugdíjasokat sem hagyják figyelmen kívül

Az év első hónapjaiban szokás szerint a nyugdíjak is a Magyar Államkincstár által meghatározott naptár szerint, január 12-én kerülnek utalásra, így a nyugdíjasok is tervezhetnek a szokásos rend szerint.

A tájékoztatást összefoglalva, a családi támogatások és nyugdíj kifizetésének időzítése jelentős segítséget nyújt a magyar családoknak és nyugdíjasoknak, különösen az ünnepi időszak közeledtével. Az ilyen jellegű információk gyors terjesztése és megtalálhatósága alapvető fontosságú a családok jólétének elősegítésére.

facebookMegosztás Facebook-on