Karácsonyi Jutalom a Munkahelyen: Ki Kap és Mennyit?
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Karácsonyi Jutalom a Munkahelyen: Ki Kap és Mennyit?

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Karácsonyi Jutalmak Jelenlegi Tendenciái a Magyar Cégeknél

A várva várt év végi jutalom több mint egy tucat pulykát is megtöltene, legalábbis a számok világában. Magyarországon a cégek negyede bólint rá arra, hogy a karácsonyfa alatt nem csak szeretet, hanem egy kis pénzügyi meglepetés is várja az alkalmazottakat. Ez az arány azonban még az északi fényt is fakulásra készteti a nagyobb, 250 fő feletti mamutvállalatoknál, ahol a dolgozók háromnegyede számíthat extrára.

Létszám és Tulajdonjog Által Befolyásolt Bonifikációk

A cégek létszáma olyan hatásosan határozza meg a bonifikációkat, mint a mikulás szakállának a hossza. A kicsiknél csak épphogy, míg a középszerűeknél már jobban locsolgatják a dolgozóikat: 63%-os kedvezmény az 50-249 fő közötti brigádban. A tulajdonosi struktúra is beleszól a kórusba: ha külföldről érkezik a támogatás, magasabb eséllyel hull a mámor.

Ágazati Különbségek és Domináns Szereplők

Az ágazati körképben, mint egy jól megkevert szaloncukor-vegyesben, keresünk újdonságokat, de az ipar és a kereskedelem ragaszkodik a csúcs pozíciókhoz, mint a forró csokoládé a csészéhez. Szolgáltatók? Ők inkább a meleg sapka alatt maradnak, 23%-os eséllyel.

Jutalmazás Valuta: Pénz, Buli és a Kedves SZÉP-kártya

Jutalmazni olyandiverz, mint a karácsonyi vásártér, ahol a pénzbeli bónusz az abszolút sláger. Vállalati események? A foglalkoztatottak egyharmada élvezi a társaságot adó rendezvényeket, míg az ajándékok a fa alatt minden ötödik vállalatnál lesznek megtalálhatók. A népszerű SZÉP-kártyát pedig nem csak egy romantikus vacsorán lehet elhasználni: a vállalatok kedvezményes feltöltéseket kínálnak az év végi ünnepi szezonban.

Kíváncsi vagy a részletekre? Olvastad már a teljes karácsonyi bónusz statisztikát? Szóval, miközben a teádat szürcsölgeted, készülj fel arra, hogy elmélyedsz a munkaerőpiac aktuális trendjeiben. Ünnepi ajándékodként egy gazdag betekintést nyújtunk a karácsony előtti generozitásba, ami úgy járja körbe a magyar társaságokat, mint a szánkó a tél.

facebookMegosztás Facebook-on