Innováció és Béremelések: A munkavállalói elégedettség új dimenziói 2024-ben
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Innováció és Béremelések: A munkavállalói elégedettség új dimenziói 2024-ben

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A 2024-es munkaerőpiac kihívásai és megoldásai

A HR szakemberek előtt álló kihívások 2024-ben a munkaerőpiaci változásokhoz való alkalmazkodás és az innováció lesz. A szakértők szerint nemcsak a puszta béremelések révén tarthatók meg a munkavállalók, hanem a juttatási csomagok átgondolt reformjával is kiemelkedő eredményeket érhetünk el.

A kellő bátorság meghozatala a juttatások átalakítására

Renfer Péter és Magyar Miklós tapasztalatai alapján a HR menedzserek a változtatást gyakran a munkatársak elvárásainak növekedéstől való félelemben, valamint a vezetői döntéshozók negatív hozzáállásában látják kockázatosnak. Pedig épp az igényfelmérés és a kommunikáció jelentheti a siker kulcsát.

Munkavállalók igényei és a juttatások személyre szabása

Nézzünk példát a Nordconn cégéből, ahol a különböző korosztályok eltérő igényei miatt az életbiztosítás helyett inkább adómentes koncertbelépőket vezettek be cafeteriaelemként. Ez is mutatja, hogy mennyire fontos a juttatási csomagok finomhangolása az életkori és egyéni igényekhez.

A soft skill képzés értékének felismerése

Magyar Miklós rámutat, hogy nem mindig a legdrágább juttatások hozzák a legnagyobb munkavállalói elégedettséget. A VELUX esetében a soft skill képzések online elérhetővé tételével nemcsak a költségek csökkentek, de a munkavállalói elégedettség is jelentősen nőtt; egy példát mutatva a képzési juttatások sokoldalúságára és hatékonyságára.

A vezetőket számokkal győzzük meg

Az ügyvezetés számára a legfontosabb a megtérülés és a munkaerő-megtartás gazdasági hatásának bemutatása. Magyar Miklós azt javasolja, hogy a HR-esek a vállalatra gyakorolt konkretizált hatásokra helyezzék a hangsúlyt, így erősítve a párbeszédet az üzleti vezetéssel.

A munkavállalói megtartás innovatív stratégiái

Az egyedi igényekre szabott megoldások és a rugalmasság kiemelt szerepet kapnak a munkavállalói megtartásban. Magyar Miklós szerint a vállalati hitelesség, a munkahelyi kultúrához illeszkedő juttatások és a munkavállalók igényeinek valódi megértése vezetnek a sikerhez 2024-ben és azon túl is.

Változó világunkban a HR területen is állandóan meg kell újulnunk, és éles szemmel kell figyelnünk a munkaerőpiaci trendeket, hogy folyamatosan képesek legyünk versenyelőnyt teremteni a tehetséges munkaerő vonzása és megtartása érdekében.

facebookMegosztás Facebook-on