Rendvédelmi Béremelés 2024: Jelentős Béremelés a Rendvédelmi Szférában
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Rendvédelmi Béremelés 2024: Jelentős Béremelés a Rendvédelmi Szférában

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Jövedelmi Ugrás a Biztonságot Szavatolóknak

Az aktuális kormányzati intézkedések legújabb hulláma egy előremutató lépést jelent a közrend és biztonság fenntartóinak életében. A közelmúltban bejelentett béremelés több mint 56 ezer rendvédelmi dolgozó, köztük rendőrök, tűzoltók és katasztrófavédelmi szakemberek anyagi megbecsülését hivatott növelni. Ez az emelés egy lényeges elemét képezi a költségvetés tervének, amely 60 milliárd forintos többletforrást irányoz elő erre a célra.

A Biztonság Szakembereinek Megjutalmazása

A feladataik által a társadalom békéjéhez és biztonságához nap mint nap hozzájáruló rendvédelmi dolgozók, akik az elmúlt időszak kihívásai során bebizonyították elkötelezettségüket, a kormányzat szerint méltó jutalmat kapnak a mostani béremelés formájában.

Rétvári Bence államtitkár rámutatott arra, hogy a rendvédelmi dolgozók fizetése számottevően növekszik. Például egy tiszthelyettes, aki 2022-ben még 267 ezer forintot keresett, mostanáig pénztárcáját 463 ezer forint gyarapítja havonta. A tiszti címmel rendelkező személyek esetében pedig ez az összeg 393 ezerről 589 ezer forintra emelkedett.

Rendvédelmi Béremelés 2024: Magyarország Mint a Béke és Biztonság Oázisa

Az államtitkár továbbá kiemelte, hogy Magyarország "a béke és biztonság szigete" státuszának megőrzése érdekében elengedhetetlen, hogy a rendvédelmi szakemberek magas szintű munkáját elismerjük és megfelelően honoráljuk. Az elmúlt évek során végzett áldozatos munkájuknak köszönhetően hazánk a világ huszon legbiztonságosabb állama közé került. Ebben a kontextusban a rendvédelmi személyzetnek megadott támogatás nem csupán elismerés, hanem az a jel, hogy a kormány megbízható partnerként áll mellettük.

facebookMegosztás Facebook-on