CSOK Plusz 2024: Megérkezett a Családok Pénzügyi Támogatásának Új Korszaka
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

CSOK Plusz 2024: Megérkezett a Családok Pénzügyi Támogatásának Új Korszaka

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Új hitelkonstrukció mindazoknak, akik a család bővítésén gondolkodnak

A magyar kormánytól érkező friss információk szerint a jövendőbeli szülők és a már meglévő gyermekes családok számára új lehetőségek nyílnak otthonteremtési céljaik megvalósítására. Ez a változás, mely 2024 elejét jelöli meg kezdetként, oda vezethet, hogy több házaspár álmodozását válthatja valósággá a CSOK Plusz keretein belül.

Kik élhetnek a CSOK Plusz kedvezménnyel?

Bárki, aki gyermekeket szeretne, vagy már boldog szülő és további gyermeket tervez, reális lehetőség előtt áll. A feleség korhatára sem jelent akadályt: ha még nem töltötte be a 41. életévét, de még a 12. hetes várandósságig is jelentkezhet, így a tervezési fázis már korábban kezdetét veheti.

A hitelkonstrukció részletei

Az akár 50 millió forint értékű, hölgyes 3 százalék körüli kamatozású hitel az ország minden pontján igényelhető. Ez által teremthetnek saját otthont a családok, vállalhatnak be nagyobb, értékesebb ingatlant, vagy épp bővíteni szeretnék meglévő hajlékukat. A hitelt a gyermeknevelést tervező házaspárok akár 15, 30, vagy 50 millió forint összegben is igényelhetik, a gyermekek száma és tervezett születésük függvényében.

Különleges kedvezmények a gyermekáldás időszakában

Az első babavárás már maga is csoda, de a CSOK Plusz konstrukciójában ez még egy évig tartó hiteltörlesztés szüneteltetését is jelentheti. További gyermekek érkezése esetén 10-10 millió forintos adósságcsökkentés jön szóba, csupán egy pozitív várandóssági teszt szükséges hozzá.

Határok és korlátok

Az államilag támogatott rendszer az első közös otthon megszerzéséhez 80 millió forintos, míg költözés vagy bővítés esetében 150 millió forintos ingatlanértékig terjed. Emellett figyelmet érdemel a települési létszám is, mivel azok a házaspárok, akik 5000 fő alatti kistelepüléseken vállalnak újabb gyermekeket, kétszeresen is profitálhatnak - itt a falusi CSOK és a CSOK Plusz együttes igénybevétele is lehetséges.

A változások hatása a meglevő CSOK igénylőkre

Felmerül a kérdés, hogy mi lesz azokkal, akik már jelenleg is CSOK-kedvezményeket élveznek, de szerencsére őket a változások nem érintik. A megszerzett jogok egyetemesek és változatlanok maradnak, a jövő évi szabályozás csak az új igénylőkre vonatkozik.

A CSOK Plusz egy reményteljes kezdeményezés, mellyel a kormány szándéka egyértelmű: mindent megadni, hogy a családalapítás és -bővítés ne csak álom, hanem megfizethető valóság legyen mindenki számára. Az új konstrukció nyitott kapukat jelenthet azok előtt, akik szilárd fészekről álmodnak, ahol a gyermek nevetése tölti be a tereket.

facebookMegosztás Facebook-on