Fülöp-szigeteki Vendégmunkások Magyarországon: Az Európai Munkaerőpiac Dinamikus Tagjai
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Fülöp-szigeteki Vendégmunkások Magyarországon: Az Európai Munkaerőpiac Dinamikus Tagjai

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Fülöp-szigeteki Vendégmunkások Hatékony Hozzájárulása Magyarországon

Magyarország vendégmunkásainak köreiben új tendenciák rajzolódtak ki az utóbbi időszakban, hiszen egyre több fülöp-szigeteki munkavállaló választja ezt a közép-európai országot munkahelyül. A Fülöp-szigeteki munkaerő-közvetítők szövetségének (PASEI) alelnöke, Rowena Paragas megerősítette, hogy hazánkban akár 10 ezer fülöp-szigeteki vendégmunka is dolgozhat, egyben az európai összmennyiség 10%-át képviselhetik.

Hatalmas Teljesítménybeli Különbségek és Az Elégedett Munkáltatók

A filippínó munkavállalókról ismertté vált, hogy kiemelkedően hatékonyan végzik munkájukat. Meglepő tény, hogy a statisztikák szerint munkateljesítményük akár 30%-kal is magasabb lehet, mint más vendégmunkás csoportoké. A munkáltatók részéről is pozitív visszajelzések érkeznek, melyek elsősorban az elhivatottságukra és megbízhatóságukra irányulnak.

A Bérszint és A Toborzás Kapcsolata

Kiemelkedő teljesítményük ellenére a fülöp-szigeteki munkaerő még mindig küzd az igazságos bérezésért. Rowena Paragas azt hangoztatta, hogy a toborzás intenzívebbé válhatna, amennyiben a munkások olyan bérszintet kapnának, amely az osztrák szint 80%-át éri el. Ez mutatja azt a potenciált, amely megfelelő ösztönzőkkel valós munkaerő-megmozdulást idézhet elő.

Jogszabályi Változások Hatása

A jogi környezet változása már önmagában is okoz bizonyos elmozdulásokat a munkaerőpiac dinamikájában. A nemrég bevezetett idegenrendészeti törvények hatására várhatóan nőni fog a Magyarországra érkező vendégmunkások aránya. Bár maga a törvényalkotás nem célzottan a fülöp-szigeteki állampolgárokat érinti, megfigyelhető lesz a hatása a vendégmunkások számbeli változására is.

Mit Hozhat a Jövő?

A közelgő változások és a folyamatosan növekvő munkaerő-igények figyelembevételével a fülöp-szigeteki vendégmunkások egyre nélkülözhetetlenebb részévé válnak az európai, köztük a magyar munkaerőpiacnak. Míg a toborzási tendenciák és bérszintek jövője változékony, egy dolog bizonyos: a filippínó munkavállalók hírneve erős alapokon áll és stabil jövőt vetít előre mind számukra, mind munkaadóik számára az Öregkontinensen.

facebookMegosztás Facebook-on