A Távmunka Igazi Hatása a Bevételnövekedésre - Áttörés vagy Illúzió?
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

A Távmunka Igazi Hatása a Bevételnövekedésre - Áttörés vagy Illúzió?

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Távmunka és Bevételek: Korreláció vagy Kauzalitás?

A világjárvány után sok vállalatvezető abban reménykedett, hogy az irodai munkarend visszaállásával a termelékenység is eredeti kerékvágásba tér. A legfrissebb kutatások azonban épp ellentétes képet festenek: a teljesen rugalmas távmunkát lehetővé tevő cégek bevételei szárnyalnak, miközben a hagyományos struktúrákban ragadó vállalatok elmaradnak tőlük.

A Változás Szele: Távmunka Támogatottság és Bevételnövekedés

A pandémiából eredő kényszerű átállás a home office-ra új paradigmat váltott ki a vállalati vezetésben. A visszarendelés hullámait követően egy 2023-as Scoop Technologies és Boston Consulting Group kutatás bombaerővel robbant: a teljesen rugalmas modellben működő tőzsdei cégek bevétele 21%-kal emelkedett, szemben azokéval, akik megkövetelik a dolgozóktól az irodai jelenlétet.

A Termelékenység Mítosza: Kevesebb Iroda, Több Output?

A felvetés, hogy az irodai munka a termelékenység szinonimája, többé már nem állja meg a helyét. A munkavállalók 62%-a jelzi, hogy home office-ban dolgozva produktívabbnak érzi magát, és a rugalmas munkavégzés lehetővé tétele javítja a munkaerő megtartását, csökkenti a fluktuációt.

Rugalmas Munkavégzés: A Munkaerőpiaci Vonzóerő Növelte Bevételeket

Az előnyök többek között a munkavállalók szélesebb földrajzi körből történő toborzásából és a cégek iránti növekvő elkötelezettségből fakadhatnak. A rugalmasság kihasználása előremutató ötleteket és magasabb szintű innovációt generálhat, mellyel a távmunkapárti vállalatok vezető pozícióba kerülhetnek.

Főszerepben a Távmunka: Amerikai Tőzsdei Cégek új Stratégiái

Az amerikai tőzsdei cégek harmada már nem várja el, hogy munkatársaik bejárjanak az irodába. Az RTO politikát követő vállalatoknál lényegesen magasabb az önkéntes távozás aránya, mint a munkavállalóiknak választási szabadságot adó cégeknél. Ez a szám csak tovább erősíti a távmunka és a munkavállalói elégedettség közötti pozitív összefüggést.

A jelentés tanulságai világosan kijelentik: a távmunkának merész jövője van. Míg egyes vezetők továbbra is hezitálnak, addig a merész és innovatív vállalatok a HR trendek éllovasaivá válnak, elősegítve a pozitív váltásokat a munka világában. A távmunkával kapcsolatos rugalmasság nem csupán munkatársi elégedettség növelője; hanem jelentős bevételi előnyökkel is kecsegtet.

facebookMegosztás Facebook-on