A Legmagasabb Jövedelmű Mesterdiplomák: Ki kereste a legtöbbet?
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

A Legmagasabb Jövedelmű Mesterdiplomák: Ki kereste a legtöbbet?

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Ki kereste a legtöbbet?

Mely mesterdiplomák garantálták a legnagyobb fizetéseket? Egy friss felmérés felfedi a listát – és néhány meglepő eredményt.

A Diplomás Pályakövetési Rendszer Legújabb Kutatási Eredményei

Az oktatási szakma szívéből érkezett az a pénzügyi sorrend, amely megmutatja, mely mesterdiplomák birtokában élvezhettek a tulajdonosok a legvastagabb pénztárcát az elmúlt esztendőben.

A Ranglista Élvonalban

Ki ne szeretne a ranglista tetején lenni, amikor a bérek a tét? Mutatjuk, milyen végzettséggel járhat a legjobban:

  • Katonai vezető: 1 144 579 forint a havi bruttó, ám ne dőljön hátra, mert ehhez komoly vezetői és stratégiai képességek kellenek.
  • Master of Business Administration (MBA): 936 968 forint – nemzetközi üzleti ismeretekkel és vezetői skillekkel az élbolyban.
  • Ápolás: 915 954 forint – az egészségügyi szektorban az ápolói diplomával kimagaslóan magas fizetés érhető el.
  • Mérnökinformatikus: 905 286 forint – mivel az informatika az új aranykorát éli, nem meglepő a magas bér.

Fiatalok a Gyakorlati Tudású Szakmákban

A fiatalokra különösen vonatkozik a "tanulás meghozza a maga gyümölcsét" elv. Nézzük csak:

  • Programtervező informatikusok és gazdaságinformatikusok az informatikai és gazdasági szegmensekben egyaránt 880 000 forint felett keresnek bruttóban.
  • Autonóm járműirányítási mérnökök 795 476 forint – ez a jövő mérnökszakmája, ahol a fejlődésének csak a csillagos ég szabhat határt.
  • Mechatronikai mérnökök: A mindentudó mérnökök, akik gépészeti és elektronikai tudást ötvöznek, még a lista végén is közel 800 000 forintot zsebelhetnek be.

Fiatal Katonai Vezetők és MBA Diplomások Sikere

Az első helyezett katonai vezetői szak mindössze hajszállal maradt le az alapszakos diplomák legjobb fizetett helyezettjétől. Érdekesség, hogy 25 év feletti katonai vezetők nettóban 761 145 forintot, míg 25 év alattiak 836 138 forintot vihetnek haza. Az MBA tulajdonosok pedig 25 év felett 623 084 forintot keresnek átlagosan.

Az Mérnöki Diplomák És a Jövő

A lista második felében szereplő mérnöki diplomákkal kapcsolatban továbbra is jelentős a kereslet, hiszen az innováció folyamatosan új szaktudást igényel. Ezek a szakmák a stabil jövő zálogai.

Legmagasabb Jövedelmű Mesterdiplomák

Magyarországon ezekkel a mesterdiplomákkal tölthet be az ember magas jövedelmű pozíciókat. Az alapszakok mellett a mesterképzések is komoly anyagi elismerést ígérnek a kvalifikált szakemberek számára. A tanulás befektetés, ami a jövőben kamatozhat, és minél specializáltabb a tudás, annál fényesebben csilloghat a fizetési szelvény.

facebookMegosztás Facebook-on