A Jövő Munkahelye: Változások és Kihívások a Magyar BSC Szektornál
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

A Jövő Munkahelye: Változások és Kihívások a Magyar BSC Szektornál

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A BSC Szektornak és az Eatonnak Eredményes Évet Hozott 2023

Az idén a magyar üzleti szolgáltató központok (BSC-k) világa a növekedés és a flexibilis adaptáció két meghatározó fogalmával bővült. 201 egység, 100 000 munkavállaló, ez a szektor dinamikus terjedésének bizonyítéka.

Az Eaton vállalatnál is hasonló trendek figyelhetőek meg. Az intézmény egyre inkább a tudásintenzív munkák felé orientálódik, és bár mértékadó növekedést mutat, a hangsúly mostanra a munkavégzés új normáin és a rugalmasságon van.

A Rugalmas Munkavégzés Új Dimenziói

Az Eaton számára fontos, hogy az irodai és otthoni munkavégzés között egy egészséges egyensúly alakuljon ki, ezáltal erősítve a munkatársak közösségi élményét és az egyéni eredményességet.

A Tehetségmenedzsment Kihívásai

A HR területen jelentkező kihívások között kulcsszerepet játszik a folyamatos képzés és tehetségfejlesztés. Ennek fényében a munkaerőhiány és a magas szintű tudást igénylő szakértők toborzása, megtartása és az analitikus képességek előtérbe helyezése a legnagyobb feladatok közé tartozik.

Z-generáció Dominanciája

Ebben az évben feltűnően a Z-generáció jelenti a munkaerő piacának oroszlánrészét, ami azt jelenti, hogy a munkakörnyezet kialakításánál és a módszerekben is ez a generációs csoport igényeire kell fókuszálni.

'Neurofriendly' és 'Work-Life Integration'

Az agybarát, azaz 'neurofriendly' törekvések kerülnek előtérbe, ahol a munkavállalók igényeit figyelembe véve alakul ki a munkakörnyezet. Emellett a 'work-life balance' (munka-magánélet egyensúly) életfelfogását a 'work-life integration' (munka-magánélet integráció) váltja, amely jobban tükrözi a rugalmas munkavégzés mai valóságát.

Az Eredetiség és a Vidámság Bűvöletében

A munkavállalók elvárásai 2024-re a játékosság, humor és egy vidám munkakörnyezet irányába mutatnak.

Mi is Az a BSC Valójában?

A BSC egy olyan egység, amely a nemzetközi vállalatok számos szolgáltatását - mint pénzügy, IT, HR - egyesíti, ezáltal növelve a hatékonyságot és csökkentve a költségeket.

ABSL és Eaton: A Sikeres Év Pillérei

Az ABSL feladata egy nemzetközi platform létrehozása volt, míg az Eatonnál a sense of belonging területére koncentráltunk, ahol a motiváció és a magasabb hozzáadott érték előtérbe helyezése volt a cél.

A Jövő Kihívásai és Tervezési Irányok

Egyre nagyobb fókusz kerül az ismertség növelésére, a tudásintenzív feladatok felé való elmozdulásra, a költségek és a mesterséges intelligencia hatékony kezelésére. Az Eaton és az ABSL vezetés fejlődésének területén a digitalizáció és az AI áll a középpontban.

Magyar BSC Szektor

Az Eaton és a BSC szektor 2023-mas éve a rugalmasságot, az innovatív munkakörnyezet és a tehetségmenedzsment új megközelítéseit hozta magával. Ennek következtében a jövő munkahelye olyan hely lesz, ahol a hatékonyság a központban áll, ugyanakkor megteremti azokat a feltételeket is, ami a munkavállalók jólétét és fejlődését szolgálja.

facebookMegosztás Facebook-on