2024: Új fejezet a Magyar Gazdaság Könyvében - A Terjeszkedéstől a Stabilitásig
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

2024: Új fejezet a Magyar Gazdaság Könyvében - A Terjeszkedéstől a Stabilitásig

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Magyar Gazdaság Várható Fejlődése 2024-ben

A magyar kormány konkrét lépéseket tesz annak érdekében, hogy 2024-ben a gazdasági növekedés újra a korábbi dinamizmust mutassa, az előrejelzések szerint akár 4 százalékkal is nőhet a GDP. Ez a célkitűzés nem csak ambiciózus, hanem valós alapokon nyugszik, köszönhetően a fogyasztás helyreállításának, a beruházások szinten tartásának, valamint a munkaerő-piaci aktivitás további ösztönzésének.

A Beruházások Visszaesése és a Terv a Helyreállításra

Előző éveket figyelembe véve, a belgazdasági teljesítményre érzékeny ágazatok beruházási teljesítményének a csökkenése új stratégiai megközelítést igényel. A 2024-es év kiemelten foglalkozik majd ezen ágazatok támogatásával, melyek között teret kap a technológiai újításokra való ösztönzés és a fenntarthatóság.

A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram Stratégiai Célpontjai

A kormányzat a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram folytatásával nem csak a helyi gazdaság ösztönzését köti ki célul, de a munkahelyek megőrzésére és az exportpiaci lehetőségekre is kiemelt figyelmet fordít. E program keretében több, mint 200 milliárd forint áll rendelkezésre, aminek köszönhetően a vállalatok új beruházásokba kezdhetnek.

Kulcsfontosságú Gazdasági Sektortámogatások

A vállalati beruházások új hullámát elősegítve, a kormányzat által preferált területek az alábbi gazdasági szektorok:

  1. Élelmiszeripar
  2. Építőipar
  3. Telekommunikáció
  4. Gyógyszergyártás
  5. Turizmus és Vendéglátás
  6. Autóipar
  7. Logisztika
  8. Zöld ipar és energiahatékonysági projektek

Ezen területek fokozott támogatása révén nem csupán a versenyképesség növelése a cél, hanem a gazdaság széles körű stabilizálása is.

Kedvezőbb Kamatozású Hitellehetőségek

A kedvezőbb kamatfeltételek bevezetésével a kormány a vállalatok versenyképességét és a pénzügyi stabilitást kívánja elősegíteni. A hazai vállalkozások forinthitel és euró alapú hitellehetőségei kapcsán kedvezőbb, piaci versenynél alacsonyabb kamatozást vehetnek igénybe a hitelprogram keretében.

A Megnövekedett Hiteligényre Adott Válasz

A korábban elképzeltnél nagyobb érdeklődésre való tekintettel a hitelprogram kerete megemelkedett, ami lehetővé teszi még több vállalkozás számára a finanszírozáshoz való hozzáférést. A program sikerességét jelzi a már szerződött és folyósított ügyletek összege is, amely előreláthatólag további gazdasági növekedést generál majd.

Ily módon 2024-et a magyar gazdaság szempontjából új fejezetként könyvelhetjük el, ahol a stabilitás és a beruházások helyreállítása egyaránt prioritást élvez a kormányzati szintű gazdaságfejlesztési törekvések során.

facebookMegosztás Facebook-on