Ingatlankezelő munkaköri leírás
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Ingatlankezelő munkaköri leírás

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Ingatlankezelő munkaköri leírás

A munkakör célja

Az Ingatlankezelő munkakör célja, hogy a vállalat ingatlanportfóliójának hatékony kezelése, a bérbeadás, bérleti szerződések kezelése és az ingatlanok karbantartásának menedzselése révén a vállalat bevételének növelésére és a költségek csökkentésére törekedjen.

A munkakör általános feladatai

  1. Ingatlanok kezelése: Az ingatlanok állapotának nyomon követése, a karbantartás és a javítások szervezése, az ingatlanok bérbeadása és a bérleti szerződések kezelése.
  2. Ügyfélszolgálat: A bérlőkkel és a tulajdonosokkal való kapcsolattartás, a bérlők igényeinek kielégítése és a tulajdonosok tájékoztatása az ingatlanok állapotáról és a bérleti szerződések alakulásáról.
  3. Pénzügyi menedzsment: A bérleti díjak beszedése, a költségek nyomon követése, a bevétel és a költségek elemzése, a költségvetési tervezés és a pénzügyi jelentések készítése.
  4. Jogszabályi megfelelés: Az ingatlankezelési tevékenységek során az érvényes jogszabályoknak és szabályozásoknak való megfelelés biztosítása.

A munkakör általános felelősségei

  1. A vállalat ingatlanportfóliójának hatékony kezelése, a bérbeadás és a bérleti szerződések optimalizálása.
  2. Az ingatlanok állapotának megőrzése és a karbantartás és javítások szervezése.
  3. A bérlőkkel és tulajdonosokkal való kapcsolattartás és a magas színvonalú ügyfélszolgálat biztosítása.
  4. A pénzügyi menedzsment és a költségvetési tervezés feladatainak ellátása.
  5. A jogszabályi megfelelés biztosítása és a vállalat jogi kockázatainak minimalizálása.

A munkakör általános elvárásai

  1. Legalább 2-3 év tapasztalat az ingatlankezelés területén.
  2. Magas szintű kommunikációs és tárgyalási készség.
  3. Kiváló szervezési és problémamegoldó képesség.
  4. Jó pénzügyi és elemző készség.
  5. A releváns jogszabályok és szabályozások ismerete.
  6. Egyéni felelősségvállalás és önálló munkavégzés.

A munkakör szükséges képességei, készségei és tapasztalatai

  1. Ingatlankezelési tapasztalat: Legalább 2-3 év tapasztalat az ingatlankezelés területén, beleértve az ingatlanok bérbeadását, a bérleti szerződések kezelését és a karbantartás menedzselését.
  2. Kommunikációs készség: Kiváló írásbeli és szóbeli kommunikációs képesség, beleértve a tárgyalási készséget és az ügyfélszolgálati képességeket.
  3. Szervezési és problémamegoldó képesség: Képes hatékonyan kezelni több feladatot egyszerre, és megoldani a felmerülő problémákat.
  4. Pénzügyi és elemző készség: Képes elemzéseket készíteni, költségvetéseket tervezni és pénzügyi jelentéseket összeállítani.
  5. Jogszabályi ismeret: Tájékozott a releváns jogszabályokról és szabályozásokról, és képes ezeknek megfelelően cselekedni.
  6. Együttműködés és csapatmunka: Képes hatékonyan együttműködni más csapattagokkal és a tulajdonosokkal.

Az Ingatlankezelő munkaköri leírása remélhetőleg segítséget nyújt a vállalatoknak az ideális jelölt kiválasztásában és a pozíció hatékony betöltésében. Az itt leírt feladatok és felelősségek segíthetnek a vállalatoknak abban, hogy a legjobb jelölteket találják meg, akik hozzáadott értéket nyújtanak az ingatlanportfólió kezelésében és az ügyfelek elégedettségének növelésében.

facebookMegosztás Facebook-on