NAV ellenőrzések friss menetrendje: Vigyázzon, holnap Ön is sorra kerülhet
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

NAV ellenőrzések friss menetrendje: Vigyázzon, holnap Ön is sorra kerülhet

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Baranya Megyei Ellenőrzések: Kiemelt Figyelem a Kiskereskedőkre

Baranya megye kereskedelmi egységei készüljenek, mert a NAV meghirdette az újévi adóellenőrzéseket. A január első felében, pontosabban 8-tól 14-ig tartó héten egy sor helyszín kerül terítékre:

Hétfő: Komlói Italboltok Napja

Hétfőn Komló városában a boroktól a söripari remekekig terjedő italpultok mögött állók lehetnek a revizorok célkeresztjében. A NAV szakemberei főként a számlakiadási kötelezettségekre, a kapcsolódó online pénztárgépek használatára lesznek kíváncsiak, de a dolgozók hivatalos bejegyzései és a termékek származása is vizsgálat tárgyát képezheti.

Kedd: Pécsi Vendéglátás a Középpontban

A hét második napján, Pécsett a vendéglátó egységek tesztelhetik tudásukat a NAV előírásai által szabott terepen. A kertvárosi régió kerülhet fókuszba, ahol az ellenőrök megnézik, mennyire tartják tiszteletben a bevallások és regisztrációk világát.

Csütörtök: Élelmiszerboltokra Szegeződik a Figyelem

Pécsett marad a cselekmény, de a tematika élelmiszereket érintő lesz. A revizorok ezúttal az élelmiszerboltokat veszik górcső alá, ahol nem csak a számlaadási szokások, de az összes releváns előírás betartása kerül fókuszba.

Várható Mezőgazdasági és Nagykereskedelmi Ellenőrzések

A megye ipari parkjai és nagykereskedelmi centráljai is kalkulálhatnak az ellenőrzésekkel, ahol a munkatársak jogi státuszának megfelelőségét fogják figyelemmel kísérni.

Hajdú-Bihar Megye: Építkezések a NAV Kereszttüzében

A Hajdú-Bihar megyei cégek és vállalkozók szintén nem maradnak kapcsolattartás nélkül a jövedéki biztosítékokkal övezett januári napokon:

Építkezési Területek: Január 9. Nagy Nap

Január kilencedikén az építkezések lesznek terítéken. Az adóhatóság képviselői minden részletre kiterjedően fogják átvilágítani a szabályszerű foglalkoztatás és a kapcsolódó dokumentációs követelmények teljesülését.

Országszerte Várható Általános Ellenőrzések

A tervezett bejelentéstől függetlenül a hét bármely napján előkerülhetnek az ellenőrök, és megjelenhetnek a megye bármely pontján, hogy következetesen fenntartsák az adózási fegyelmet.

Akit tehát érint az adó és vám körforgása, annak érdemes szem előtt tartania a fenti időpontokat és helyszíneket, hogy a szükséges előkészületekkel és adatai aktualizálásával fogadja a NAV munkatársait. Legyen felkészült, kerülje el a kellemetlen meglepetéseket, és biztosítsa vállalkozása szabályszerű működését a NAV szemében.

facebookMegosztás Facebook-on