Vezércsere stratégiája: A sikerfitnesz titkai - Bíró Ágota útja az Engame Akadémia élére
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Vezércsere stratégiája: A sikerfitnesz titkai - Bíró Ágota útja az Engame Akadémia élére

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Sikeres Vezetőváltás Útvesztői: Átadás a Nemzetközi Expanszió Érdekében

Amikor egy cégvezető úgy dönt, hogy új szintre emeli az üzleti tevékenységét a nemzetközi terjeszkedés felé, gyakran szembesül a szükségszerű vezetőváltás kihívásaival. Lévai Balázs, az Engame Akadémia alapítójaként ezt a bátor döntést meghozva, nem csupán a hazai piac meghódítását könyvelhette el sikerként, hanem azt a bizton állapotot is, amiben már egy másfajta vezércsere indokoltnak bizonyult.

Az Ideális Jelölt Keresésének Kezdőlépései

Az ideális utódot keresve az első hivatalos álláshirdetéssel egybekötve egy expresszív több száz jelentkező sorakozott fel, afféle hólabda effektusként kibontakozva a projekt. Ezen túl a személyes ismeretségek és egy fejvadász cég is bekapcsolódott a kiválasztásba, közel 130 potenciális jelölttel gazdagítva a listát.

Az Első Találkozástól a Kompetencia Interjún Át a Workshopokig

A legígéretesebb 31 jelentkezővel megtartott személyes találkozókat követően egy részletesebb kompetencia interjú következett. A több lépcsős eljárásban a jelöltként kilépők korábbi tapasztalatai és viselkedés alapú megközelítése jelentették a mérvadót egy online kialakított folyamatban, ahol a HR tanácsadó is értékes segítséget nyújtott.

Egy Hatékonynak Bizonyult Kiválasztási Rendszer

Az Engame Akadémia vezetőválasztási folyamatában a workshopok és a menedzsment csapat bemutatása remekül illeszkedett az általános törekvésekhez. Meglepő változásokat és hasznos visszajelzéseket eredményezve ez a szakasz a jelöltek csoportban mutatott viselkedését is kielemezte.

Az Új Vezető: Bíró Ágotától a Végső Döntésig

A sokéves szakmai tapasztalattal bíró Bíró Ágota végül az Engame Akadémia új irányítójának lett kijelölve. Komoly trénertapasztalattal, valamint HR és üzletfejlesztési területeken szerzett mély ismeretekkel érkezik, hogy szeptember 1-től átvegye az ügyvezetői széket, szoros együttműködésben a jelenlegi vezetőséggel.

Öt Éleslátó Megfigyelés a Vezetőváltás Során

Az út során Bíró Ágotára kívülállók is számos hasznos tanulságot vonhattak le. Ilyenek például az elhatározás ereje, az egyéni ötletelés hálóját túlnyúló együttgondolkodás fontossága, a nyilvánosság ereje valamint a megfelelő időzítés mítosza. Üdvözlendő volt a projekten keresztül kibontakozó új kapcsolatok szövedéke és azok a váratlan hozadékok, amelyek egy folyamatosan fejlődő iskolához vezethetnek az oktatás színterén.

A Folyamat Lényege:

  • Légy Merész,
  • Hozz Döntéseket,
  • Készülj Fel a Meglepetésekre.

Tartsd szem előtt a jövőbeli fejlődési lehetőségeket, párhuzamosan az eredményekkel, amelyek a vállalati kultúrát és az üzleti célkitűzéseket egységesen képviselik a váltás folyamatának minden egyes pillanatában.

facebookMegosztás Facebook-on