Öröm a Pénztárnál: Új Bérfejlesztés Jön a Tescóban!
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Öröm a Pénztárnál: Új Bérfejlesztés Jön a Tescóban!

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Béremelés a Kereskedelemben: Új Fejezetet Nyit a Tesco

A kereskedelmi szektor egyik vezető vállalata, a Tesco, előremutató lépéseket tett a munkaerő megtartása és a toborzás javítása érdekében. A 2023 végi bérfejlesztés részeként 2024 márciusától a cég jelentősen, 12,5 százalékkal emeli dolgozói alapbérét, ezzel bruttó 360 000 forintra növelve az alapösszeget. A nehézségekkel küzdő áruházakban pedig az alapbér lokációs pótlékkal kiegészítve eléri a bruttó 400 000 forintot, ami további előnyöket jelenthet az ott dolgozóknak.

Juttatási Rendszer: Kollégabarát Intézkedések

Az alapbéren túlmutatóan, a Tesco tovább fokozza munkatársai elégedettségét egy átfogó juttatási csomaggal, amely 2017 óta több milliárd forintos beruházást jelent. A csomag magában foglal többek között jubileumi jutalmakat, újszülötteknek szánt babacsomagokat, beiskolázási támogatást és szabadnapokat, karácsonyi utalványokat, ingyenes képzéseket, vásárlási kedvezményt, és egy további Munkavállalói Támogatóprogramot, amely életvezetési, pénzügyi és jogi tanácsokat nyújt. A cég családbarát politikája keretében extra távolléteket is lehetővé tesz számos élethelyzetben. 2024. júniusától pedig a cafeteria keretet is jóval megnövelik, ezzel is bővítve a kollégák rendelkezésére álló összeget.

Átlátható és Fenntartható Bérpolitika: A Vezetők Szemszögéből

Pálinkás Zsolt, a Tesco-Global Zrt. vezérigazgatója és Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke egyaránt elégedettnek mutatkozott a bérfejlesztések eredményeivel. Előbbi szerint a vállalat a fenntarthatóság és a munkatársi elégedettség közötti egyensúly megteremtésére törekszik. Karsai Zsolt hangsúlyozta a konstruktív párbeszéd fontosságát, ami a sikeres bérmegállapodáshoz vezetett.

A Juttatási Csomagok Előnyei

Bubenkó Csaba, az Egyenlő.hu – a modern szakszervezet elnöke szerint a kiegészítő juttatási csomagok előnyei valós segítséget jelentenek a munkatársak számára. Ezt támasztja alá az is, hogy az elmúlt év folyamán a dolgozók több mint 1,9 milliárd forint értékben használtak fel különböző kedvezményeket.

A Tesco új stratégiája és az érintett felek pozitív visszajelzései jelezhetik, hogy a jövő munkaerőpiacának alakulásában az ilyen jellegű bér- és juttatási rendszerek kulcsfontosságúak lehetnek a tehetséges és elkötelezett munkaerő megszerzésében és megtartásában.

facebookMegosztás Facebook-on