Optimista Kilátások: Robusztus Bérnövekedéssel Pörgethetjük Fel a Magyar Gazdaságot
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Optimista Kilátások: Robusztus Bérnövekedéssel Pörgethetjük Fel a Magyar Gazdaságot

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Magyar Gazdaság: Meglehet a 7 Százalékos Reálbérnövekedés

A magyar gazdaság iránt elkötelezett szakértő, Suppan Gergely szerint idén a dolgozóknak akár 7 százalékos reálbérnövekedés is kedvezhet. Ez a változás nem csupán jelentős, de egyenesen erőteljes lökést adhat a hazai piacgazdaság dinamizmusának.

2024-es Bérajánlatok: A 10 Százalék Feletti Emelkedés a Norma

Tekintettel a 2024-es esztendőre, a belső munkaerőpiacon megfigyelhető tendencia, hogy a fizetések 10 százalékot meghaladó mértékben kúsztak felfelé. Szintén figyelemre méltó, hogy a fogyasztói árak növekedési üteme az idei évre jelentősen csökkenni ígér, az inflációs ráta az 5 százalékos szint alatt maradhat.

Az Élelmiszerárak Változása és a Fogyasztói Bizalom

A kedvező pénzügyi trendeken túl, az élelmiszerárak változása is érdemes figyelmet. Nem csupán a drágulás állt meg, de bizonyos áruk esetében csökkentek is az árak tavalyhoz képest. Ez a folyamat hozzájárulhat a közvélemény pénztárcájának könnyítéséhez és a fogyasztói bizalmának megerősödéséhez. A lakásépítésekről és ingatlantranzakciókról szóló friss információk szerint a piac már megkezdte pozitív irányú változását.

Pozitív Jelek Európából és a Magyar Exportpiacoktól

Nem maradhat észrevétlen a nemzetközi porondon tapasztalható helyzet alakulása sem. Bár Európa gazdasági előremenetele lassabbnak tűnik a hazainál, bizakodásra adhat okot az Európai Központi Bank potenciális kamatcsökkentése és a német reálbérek leálló csökkenése. Az exportorientált magyar gazdaság szempontjából kritikus, hogy a külpiacok ismét lendületet vegyenek, a belföldi beruházások felpezsdítése pedig jelentős mértékben növelheti az exportot a közeljövőben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium vezető közgazdászaként ismert Suppan Gergely szavai egy optimistább gazdasági jövőt vetítenek előre, mely erős alapokon nyugszik és indokolja a piaci szereplők bizakodását.

facebookMegosztás Facebook-on