MSZP Tervek a Lendületben: Erőteljes Szociális Juttatások és Új Pénzügyi Alapok
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

MSZP Tervek a Lendületben: Erőteljes Szociális Juttatások és Új Pénzügyi Alapok

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Nagyarányú Növekedés az Anyasági Támogatásban és a Családi Pótlékban

Az MSZP politikusának, Korózs Lajosnak a legújabb nyilatkozata szerint pártja komoly változásokat tervez a szociális támogatások terén. A lényegi fejlesztések között szerepel egy radikális javaslat, mely az anyasági támogatás emelkedését és a családi pótlék kétszeresére történő növelését irányozza elő, beleértve a gyes és a gyed pénzügyi összegét is. Mindemellett, további terv, hogy a támogatásokat évente az infláció mértékének megfelelően aktualizálják.

A Munkabér és az Álláskeresési Járadék Reformja

A munkavállalók minimumbérhez való jogát az MSZP szerint a közfoglalkoztatottak és a társadalmi hozzájárulás keretén belül dolgozók esetében is garantálni kell. A pártról szóló információ szerint az álláskeresési járadékot a korábbi jövedelem hatvan százalékánál rögzítenék, amelyet akár kilenc hónapig is biztosítanának az érintetteknek.

Célozott Adókedvezmények és Megőrzött Támogatások

A gyermeket nevelő családok felé irányuló támogatások terén az MSZP megtartaná az adókedvezményeket, viszont további differenciálása is tervbe van véve. Ebben az új rendszerben a sajátos igényű és nehéz helyzetben lévő családok mintegy fokozott támogatást kaphatnak. Valamint a több gyermeket nevelő szülők, a fiatal felnőttek és az újházasok által igénybe vehető támogatásokat is megőriznék.

Az Innovatív Minimumörökség és a Jövő Generációi Pénzügyi Alapja

Egy merész újításként merül fel az ún. minimumörökség koncepciója, ahol az állam minden újszülöttnek egy alapösszeget helyezne el egy számlán, amely később oktatásra, lakhatásra vagy nyelvtanulásra használható fel. Emellett, a jövő nemzedékek anyagi biztonsága érdekében egy új alapot hoznának létre, ahol az összegyűjtött pénzt három fő területre allokkálnák: államkötvénybe, hazai tőkepiac serkentésébe és zöld energiával foglalkozó KKV-kba.

Új Ápolásbiztosítás és a Gondoskodási Rendelvény Innovációja

A szociális védelem kiterjesztéseként, a pártnak tervei vannak egy ápolásbiztosítási rendszer bevezetésére is, mely a tartósan beteg vagy fogyatékkal élő embereket gondozó családokat támogatná. A reformok során bevezetésre kerülő "gondoskodási rendelvény" pedig lehetővé teszi az érintett családok számára, hogy maguk döntsék el, pénzbeli ellátást vagy szolgáltatást vesznek igénybe egy adott értékhatáron belül.

Az MSZP társadalompolitikai terveiben rejlő lehetőségek és újítások sokrétű jövőképbe rendeződnek, ahol a szociális juttatások erősítése és a pénzügyi alapú kezdeményezések középpontba kerülnek. Az előrelátó politikai lépések eredményeképp egy társadalomkép rajzolódik ki, ahol a gondoskodás a közösség minden tagjára kiterjed.

facebookMegosztás Facebook-on