Meghódította a Használtautó.hu-t a Ford Focus: A 2023-as Autópiaci Körkép
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Meghódította a Használtautó.hu-t a Ford Focus: A 2023-as Autópiaci Körkép

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Ford Focus vezeti a listát: 2023 legkelendőbb használt autói

Az idei évben ismét a Ford Focus modelljéért rajongtak a legtöbben, legalábbis a hirdetésekre adott kattintások alapján. A keresési trendek nem hazudnak; a Focus a Használtautó.hu legkeresettebb darabja lett, Škoda Octavia és Audi A4 modellekkel a sarkában.

Mennyire pörögnek a hirdetések?

Ellenére az újautó-piac csökkenésének és a használtautó-import visszaesésének, a Használtautó.hu hirdetéscunami köszöntött be. Több mint 103 ezer hirdetés jelent meg havonta, ami számottevő, 7,3 százalékos növekedés a tavalyi adatokhoz képest. Azonban a forgalom sebességéből kiolvasható, hogy egy használt gépjármű értékesítése átlagosan több időbe telik: 2022-ben 31,6 nap, míg 2023-ban már 36,5 nap.

Villanyosított népszerűség: A BMW i3 most a lista élén

Az elektromos járművek piacán a BMW i3 vezet, népszerűségét tekintve megelőzve a Tesla Model 3-at és a Nissan Leafet. A hibrid autók királya továbbra is a Toyota, amelynek modelljei, mint a Corolla, a C-HR és a RAV4, uralják az élbolyt.

Árrobbanás vagy árzuhanás? A modellárak változása

Szakértők elemzése során kiderült, hogy az árak többségében felfelé kúsznak, bizonyos jelentős kivételekkel, különösképpen az elektromos autók esetében. Ezen változásokat a már elektromobilokat választó réteg megszilárdulására és a potenciális új vevők árcsökkenést váró hozzáállására vezethetjük vissza.

A színek hatalma: Milyen árnyalatú autókat kerestünk?

Amikor az autóink színéről van szó, a Használtautó.hu adatszilárd a fehér, szinte következetesen az év színévé vált, a fekete és az ezüst lemaradva mögötte.

Ritkaságok és különlegességek a magyar utakon

Az év legdrágább használt autói terén a Lamborghini dominál, képviseltetve magát az Aventador és az Urus modellekkel. Emellett megcsodálhattuk a Mercedes-AMG G 63-as verzióit is, valamint egyes kivételes Ferrari darabokat, amik általában csak aukciókon kelnek el.

Hol a plafon? Az autópiaci trendek Horváth András szemével

Az újautó-piacon hatalmas kedvezmények jelzik, hogy megközelítettük azt az árszintet, amit a legtöbb vásárló már nem hajlandó megfizetni. A használtautó-piac jövője is kérdéses, hiszen a kereslet csökkenése az árak stagnálását vagy csökkenését vetítheti előre a közeljövőben.

facebookMegosztás Facebook-on