Kulcs a maximális adó-visszatérítéshez: Stratégiák az Önkéntes Pénztárakban való befektetéshez
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Kulcs a maximális adó-visszatérítéshez: Stratégiák az Önkéntes Pénztárakban való befektetéshez

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A legokosabb lépés 150 ezer forintért: Az Önkéntes Pénztárak kiváló lehetőségek tárháza

Azok számára, akik a megtakarításuk maximalizálását és az állami támogatások leghatékonyabb kihasználását tűzik ki célul 2023-ban, nem kínálkozik jobb pillanat, mint mostani tenni az első vagy további lépéseket. Nem kevesebb, mint 150 ezer forintnyi adó-visszatérítéshez juthatnak, amennyiben az idei befizetések összege megüti a 750 ezer forintos küszöböt. Ez a lehetőség minden bizonnyal számos adózó figyelmét felkelti.

Az utolsó pillanatig érdemes figyelni: Tagjaink stratégiája

A naptár lapjainak váltogatásával egyre közeledünk az év végi határidőhöz, így itt az ideje, hogy az önkéntes nyugdíj- vagy egészségpénztári tagok átvizsgálják befizetéseik állapotát. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) ajánlása szerint mindenki, aki lehetséges, akár a karácsonyi költekezendő összegeket is mobilizálja e célra. A befektetés megtérülése több mint vonzó, hiszen a vázolt esetben 20% az garantált visszatérítés, amit egyetlen más befektetés sem ígérhet ebben a rövid időhorizontban.

A vízöntő előre gondolkodik: Hosszú távú célkitűzések és nyugdíjstratégiák

Nyugdíjcélú öngondoskodásról van szó, melynek elhalasztása jelentős későbbi többletköltségekkel járhat. Minél előbb elkezd az ember félretenni, annál több adó-visszatérítést gyűjthet be. Egy fiatal, 25 éves korosztályba tartozó ember esetében elég havonta 5-8 ezer forintot félretenni, hogy idősebb korában havi 50 ezer forintos kiegészítő jövedelemmel számoljon. Ez az összeg eltörpül, ha csak 40 éves korban kezdünk el spórolni, hiszen akkor már jelentősen többet, havi 10-17 ezer forintot kellene erre szánni.

Mit kínálnak a pénztárak? Az adó-visszatérítés rugalmas felhasználása

A befektetőknek lehetőségük van dönteni, hogy a megtakarításaikat, vagy a szja-visszatérítésüket hogyan osztják el. Főként azoknak érdemes nyugdíjpénztárba átirányítaniuk, akik hosszú távon gondolkodnak. A nyugdíjpénztári számlát 10 év után már lehetőség van kifizetni, és a befektetés örökíthető is. Míg azoknak, akik inkább a jelenre koncentrálnak, az egészségpénztár kínálhat vonzóbb alternatívát, hiszen itt a családtagokkal kapcsolatos kiadások, oktatással összefüggő kiadások, vagy akár hiteltörlesztések is fedezhetők.

Az ÖPOSZ által készített kisokos, valamint a Nyugdijkalkulalo.hu weboldal további részletes tájékoztatást nyújt a befizetésekről és az adó-visszatérítésről.

Ezen blogbejegyzés segítségével mindent megtudhattok róla, miként tudjátok maximálisra növelni adó-visszatérítéseteket az önkéntes pénztári rendszerekben. Érdemes tehát élni ezzel az igen kedvező lehetőséggel, mihamarabb lépéseket tenni a jövőbiztosítás érdekében.

facebookMegosztás Facebook-on