Kilábalás a Zuhanásból: Magyarországon Véget Ért a Recesszió
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Kilábalás a Zuhanásból: Magyarországon Véget Ért a Recesszió

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Hét Makrogazdasági Mozaikja: Figyelemre Méltó Tényezők és Adatok

Magyarország és a nemzetközi makrogazdaság ezúttal is izgalmas körképét nyújtja, ahol a központi kérdés nem más, mint hogy miképp érit véget az recesszió a magyar gazdaságban. A hét adatközlési menetrendje pontos képet szolgáltat arról, hogyan állunk most.

Hétfőn az amerikai lakáspiac kerül reflektorfénybe; a szektor, mely az Egyesült Államokban a monetáris politika változásaitól a legfokozottabban érintett.

A hét további szekcióiban Magyarország fontosabb makrogazdasági adataiba kapunk betekintést. Kedden a beruházások harmadik negyedéves alakulására derül fény, mely közvetlenül a gazdasági növekedés egyik mozgatórugóját jelzi.

Szerdán az amerikai GDP második becslése kapcsán kerül terítékre a nyaranta megfigyelhető markáns gazdasági növekedés, mely számos meglepetést rejtett. Ugyanakkor az Európai Unió inflációs dinamikáját is nyomon követhetjük ezen a napon.

Csütörtökön a magyarországi demográfiai és termelői árak mellett az eurózóna és az Egyesült Államok friss statisztikái kerülnek bemutatásra; figyelemmel kísérhetjük Németország gazdasági lassulásának jeleit.

A hét zárásaként pénteken a magyar GDP második becslése és a szeptemberi külgazdasági adatok kerülnek napirendre, de a kínai és amerikai BMI adatok is jelentőséget kapnak, és várhatóan Jerome Powell Fed-elnök beszéde is fontos mérföldkő lesz.

A sokrétű adatsor jól szemlélteti, hogy egy komplex, összefüggő gazdasági világban az adatok labirintusai milyen hatással lehetnek a közgazdasági folyamatok és döntések kimenetelére.

Összefoglalva, a gazdasági aktivitások széles spektrumából nyújtunk betekintést, hogy megvilágítsuk a politikai és gazdasági döntéshozók elé állított aktuális kihívásokat és lehetőségeket.

facebookMegosztás Facebook-on