Idő előtti nyugdíjkézbesítés Februárban – Minden, amit tudni érdemes a 13. havi juttatásról
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Idő előtti nyugdíjkézbesítés Februárban – Minden, amit tudni érdemes a 13. havi juttatásról

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Idő előtti nyugdíjkézbesítés – Mi változik februárban?

Februárban egy váratlan és pozitív változás érkezik a nyugdíjasok számára: nemcsak a havi nyugdíjukat kapják kézhez, hanem a 13. havi nyugdíjat is. Ezzel összefüggésben a Magyar Posta kiemelten fontos bejelentést tett: február 12-én kezdődik a kézbesítés, ami két nappal előbb az eddig megszokottnál.

Ez rendkívül lényeges információ, mivel a statisztikák szerint a nyugdíjak közel 40%-a még mindig készpénzben, postai úton érkezik a címzettekhez. Ez több mint 850 ezer embert érint hazánkban.

A nyugdíj és a 13. havi nyugdíj összegét egyetlen utalványon kapják meg az érintettek, külön tételként feltüntetve. Fontos hangsúlyozni, hogy habár a kifizetések korábban kezdődnek, a postai kézbesítés megszokott ütemezése és sorrendje megmarad, a hónap végéig tartó időszakban.

Mi történik azokkal, akik átutalással kapják a nyugdíjat?

Míg a készpénzes kézbesítést választókat a hónap kezdeti napjai izgalomba hozhatják, azok a nyugdíjas állampolgárok, akik elektronikus úton, átutalással részesülnek juttatásaikban, szintén érdekes változásra számíthatnak. Ők már február 12-én, egyetlen összegben kapják meg mind a havi, mind a 13. havi nyugdíjat.

Hasznos tanácsok a nyugdíjasoknak

Az állami egyetemes postai szolgáltató felhívja a nyugdíjasok figyelmét, hogy a nyugdíjak pontos és biztonságos kézbesítésére törekedjenek, és érkezési időpontra számítsanak aszerint, hogy készpénz, vagy átutalás útján veszik át azokat. A Magyar Posta üzenete világos: mielőbb készüljenek fel az érkező plusz juttatásokra.

Összefoglalva, a nyugdíjasoknak érdemes felkészülniük, hogy február 12-én kezdetét veszi a 2023-as év egyik legjelentősebb kifizetése, ami nem csak a szokásos havi nyugdíjat, de a különleges 13. havi összeget is tartalmazza. Azok számára, akik még a postai kézbesítést választják, iktassanak be némi rugalmasságot a szokásos napi ütemezésükbe. Az állami postaszolgálat mindent elkövet azért, hogy a nyugdíjat és a plusz ellátást zökkenőmentesen és időben biztosítsa számukra.

facebookMegosztás Facebook-on