Hogyan Határozza Meg A Magyarországi Munkaerőpiacot a Fülöp-szigeteki Munkavállalók Áradata?
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Hogyan Határozza Meg A Magyarországi Munkaerőpiacot a Fülöp-szigeteki Munkavállalók Áradata?

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Megbízható Forrásokból Érkező Filipínó Munkavállalók

Magyarország egyre több figyelmet kap a Fülöp-szigeteki munkaerő közvetítői piacán. A Peridot International Resources, egy prominens nemzetközi munkaerő-közvetítő ügynökség, számos friss álláshirdetést tett közzé közösségi média felületein. Ezek közül kiemelkedik egy januári bejegyzés, amely megdöbbentő módon kizárólag női kandidátusokat szólít meg, és szigorú előírásokat támaszt az érettségivel, testmagassággal, szakmai tapasztalattal és kommunikációs készségekkel kapcsolatban.

A Magyar Munkaerőpiac Jelenlegi Kihívásai

Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikai államtitkár szerint jelenleg kb. 120 ezer vendégmunkás tevékenykedik az országban. A legnagyobb arányban az ukrán munkavállalók képviseltetik magukat, utánuk a szerbek, majd a vietnámi és a Fülöp-szigeteki erőforrások következnek. Ennek ellenére az államtitkár cáfolja azokat az állításokat, miszerint a külföldi dolgozók elvonnák a magyarok munkalehetőségeit.

A Vendégmunkás Törvény Kapcsán Felmerülő Ellenzéki Kritikák

A Demokratikus Koalíció aggályait fejezte ki a szabályozást illetően, amely a tavalyi kihasználatlan álláshelyek alapján korlátozza a vendégmunkások számát. Az ellenzéki párt szerint a kormány által megengedett vendégmunkások száma már most 40 ezerrel haladja meg az elfogadott keretszámot, ami a magánvállalatok igényeit szolgálja, és indokolatlan helyzetekhez vezet.

A Filipínó Vendégmunkások Egyre Nagyobb Száma Magyarországon

A frissebb statisztikák szerint az elmúlt időszakban gyarapodott a magyarországi filippínó vendégmunkások száma. A közelmúltban körülbelül 8-10 ezer filippínó élt és dolgozott Magyarországon, és a jelek szerint ez a szám a közeljövőben tovább fog nőni.

Fülöp-szigeteki Munkavállalók

A fentiek fényében az ország szociális és gazdasági integrációs erőfeszítéseire is egyre nagyobb hangsúly kerül, mint hatékony intézkedések kivitelezője. Az egyensúly megteremtése a helyi lakosság munkahelyi biztonságának megőrzése és a külföldi munkaerő iránti növekvő igény között elkerülhetetlenül az állam és a vállalati szektornak közös felelőssége.

facebookMegosztás Facebook-on