Fizetések és Adókedvezmények 2024: Friss 2024-es Változások
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Fizetések és Adókedvezmények 2024: Friss 2024-es Változások

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Változások a 2024-es Bérszabályozásban

A 2024-es esztendő jelentős változásokat hoz mindazok számára, akik a munkaerőpiacon tevékenykednek. A legfontosabb tudnivalók között felmerül a minimálbér és garantált bérminimum emelkedése, amely januártól új mértéket ölthet. A minimálbér így 266 800 forintra, míg a garantált bérminimum 326 000 forintra nő.

Adójóváírás a Fiataloknak és Anyáknak

Nem csak az alapfizetésben, de az adókat érintő kedvezményekben is változások várnak ránk. Azok a 25 év alatti személyek, akik megfelelő feltételekkel rendelkeznek, jogosultak lehetnek jelentős adójóváírásra, amely akár éves szinten is milliós megtakarítást eredményezhet. Az új szabályozás szerint a 30 év alatti anyák szintén komoly adókedvezményt élvezhetnek, amennyiben családi pótlékra is jogosultak.

Bővülő Családi és Személyi Kedvezmények

A családi kedvezmények szintén kedvező irányba módosulnak, így a tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermekek után járó támogatások is növekednek. A személyi kedvezmény változatlanul érvényesül, lehetőséget adva az arra jogosultaknak az adóalap csökkentésére.

Béren Kívüli Juttatások és Egyszerűsített Foglalkoztatás

Az új év új szabályokat is hoz a béren kívüli juttatások területén, ahol a SZÉP-kártyás előnyök mellett akár év thrice csekély értékű ajándékozás is lehetséges lesz. Az egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos változások is fontosak, amelyek mind az órabérek, mind a közterhek mértékét érintik.

Továbbfejlesztett Szülői Juttatások

Nem elhanyagolhatók a munkáltatók számára az olyan fontos információk, mint az apasági szabadság és a megújult szülői szabadság szabályai, amelyek jobban alkalmazkodnak a modern kor családja által támasztott elvárásokhoz

Fizetések és Adókedvezmények 2024

A változások teljes körű megértéséhez és a munkáltatói felkészüléshez ez az útmutató kínál egy átfogó képet, lehetővé téve az új kihívások sima navigációját. Legyen szó akár egy nagyvállalatról, vagy egy kis cég HR osztályáról, a 2024-es változások ismerete elengedhetetlen az előrelépés szempontjából.

facebookMegosztás Facebook-on