Fizetésemelés 2024 - Fényesebb Jövő a Láthatáron - Jóslatok a 2024-es Fizetésemelésekről és Munkahelyi Trendekről
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Fizetésemelés 2024 - Fényesebb Jövő a Láthatáron - Jóslatok a 2024-es Fizetésemelésekről és Munkahelyi Trendekről

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Bérvilágosság az Alagút Végén?

Ahogy az év elindul a vége felé, a munkavállalók és vállalatok egyaránt izgatottan tekintenek előre a jövő évre. Egy megbízható munkaerőpiaci jelentés alapján 2024 bizakodással teli ígéreteket tartogat a dolgozók számára.

A Grafton Recruitment Felmérésének Tanulságai

A keresetek tekintetében a legújabb prognózisok szerint a fizetéseink vásárlóereje várhatóan javulni fog, hiszen a vállalkozások akár 5 és 12 százalék közötti béremelésben is gondolkodhatnak jövőre.

A Milliós Bérek Kora

Nem meglepő módon, egyre több munkakörben közelíti vagy éri el a bruttó fizetés az egymillió forintos álomhatárt, húzóágazatokban mintegy 10 százalékos emelkedést elérve. Legyen szó főkönyvelőkről vagy üzleti szolgáltató központokban dolgozó szakemberekről, egyértelmű a pozitív tendencia.

Bérbonanza az IT Szektorban

Az IT-szektor pedig továbbra is a bérszínvonal elérhetetlen magasságaival örvendezteti meg alkalmazottait, ahol a kétmillió forint feletti kezdőajánlatok már szinte hétköznapiak. A "nyelvtudás plusz IT" kombináció pedig aranyat ér, munkahelyváltással akár 20-40 százalékos bérugrást is megugorhat az, aki magasan képzett e két területen.

Minimum 5 Százalék a Béremelési Alap

Az üzleti élet sarokszámait nézve a vállalatok jövő évi béremelési ütemezése legalább 5 százalékos növekedést ígér, míg a piaci csúcsot 12 százalékos emelkedés képezi. Ez pedig azt sugallja, hogy a munkavállalók többségének anyagi elismerése érezhetően jobb lesz.

A Jelenlét Újra Kötelező?

A felmérésből kiderül az is, hogy sok vállalat tervezi a rendszeres irosdai jelenlét visszaállítását, ami újabb változásokat hozhat a munkaerőpiaci szokásokban.

Mire Vágyik a Dolgozó?

Érdekes, hogy a kutatás előtérbe helyezi, milyen tényezők fontosak a dolgozóknak: a béren túl a munka-magánélet egyensúlya, a kellemes irodai légkör, valamint a csapat szellem is kulcsfontosságú tényező a munkahelyek vonzereje szempontjából.

Fizetésemelés 2024 - Készen Állunk a Változásra?

Szembeötlő, hogy a képzett munkaerő 70-75 százaléka eleve váltási hajlandóságot mutat, ami új dinamikát adhat az álláspiacnak.

Ezekkel a trendekkel a látóhorizonton úgy tűnik, hogy 2024 új korszakot nyithat, ahol a fizetések, a munkahelyi körülmények és az alkalmazottak vágyai harmonikus egyensúlyra lelnek.

Az előre tekintés soha nem volt izgalmasabb a magyar munkavállalók számára, akik számítanak az életminőségük javulására az új évben. Révbe érünk 2024-ben? Az idő majd eldönti.

facebookMegosztás Facebook-on