Az állásinterjúk mögötti titkok – Miért nem kapunk mindig visszajelzést?
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Az állásinterjúk mögötti titkok – Miért nem kapunk mindig visszajelzést?

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Az állásinterjú visszajelzések labirintusában

Az állásinterjúk utáni visszajelzés hiánya frustráló lehet a jelöltek számára, mint ahogyan azt Allison Hunter, egy New York-i fotós esete is tükrözi. Allison saját tapasztalatait osztotta meg velünk, amely a bátorság és a konstruktív kritika kérdését feszegeti a toborzási folyamatok során.

A bizottság nem mondhatja el

Amikor Allison Hunter a történelmi archív fotózási munkakörre jelentkezett, merészen visszajelzést kért a beszélgetés végeztével. A bizottság válasza azonban zavarba ejtő volt: "Ezt nem mondhatjuk el". Allison vallomása szerint az ilyenfajta elutasítás akár az állás elvesztéséhez is vezethetett.

Állj meg a tucat interjú előtt!

James Hudson, a vállalati toborzás veteránja az információvisszatartás okaiként a jelöltek sokaságát és az időhiányt emeli ki. Az álláshirdetésekre érkező jelentkezések száma elérheti az 500-at a LinkedInen keresztül, ami magyarázatot adhat arra, hogy miért nem kap minden jelentkező visszajelzést.

Jog és kötelezettség – Visszajelzések jogi kockázatai

A visszajelzések adásának egyik legnagyobb akadálya a jogi kockázattól való félelem. Amerikában és az Egyesült Királyságban például törvény tiltja, hogy bizonyos jellemzők, például faji hovatartozás, nem vagy szexuális irányultság alapján diszkrimináljanak a munkahelyi döntések során. Jeff Hirsch és Llezlie Green jogászprofesszorok hangsúlyozzák, hogy bármilyen diszkriminatív komment a munkáltatónak jogi felelősségre vonást eredményezhet.

A diszkréció művészete – Ki beszélhet visszajelzésekről?

A HubSpot-nál a visszajelzés az átláthatóságon és empátián alapszik, és függ a jelölt álláskeresési folyamatának állomásaitól. Becky McCullough toborzási és tehetségfejlesztési vezető elmondása alapján, egy előválogató után konkrét képesítés-hiányokra is utalhat a visszajelzés.

Alternatív útvonalak – Harmadik fél segíthet

A toborzó cégek fontos szerepet játszhatnak a visszajelzések biztosításában, hiszen érdekükben áll, hogy a jelöltek sikeresek legyenek. Jeffrey Spector, a Karat cég társalapítója szerint a jelölteknek a személyre szabott visszajelzések segítenek a fejlődésben.

Önvizsgálat és fejlődés – Ingyenes próbainterjúk

Brad Davis, egy ügyfélkapcsolati szakember, saját példáját hozva, ingyenes próbainterjúkat kezdett kínálni, így segítve a jelentkezők önreflexióját és fejlődését. Hasonlóan elhivatott a Karat cég is, amely a Brilliant Black Minds programján keresztül biztosít ingyenes gyakorlát.

Népszerűségi verseny vagy objektív mérce?

James Hudson felhívja a figyelmet arra, hogy az interjúk gyakran szubjektív elemeket tartalmaznak, és a személyes preferenciák dönthetnek a végső kimenetelről. Az interjú folyamatnak ezért óvatosnak és visszafogottnak kell lennie a visszajelzésekkel kapcsolatban.

Így átfogó képet kaphattunk arról, hogy az állásinterjúk utáni visszajelzések hiánya mögött sokrétű oka van, többek között a jogi kockázatok és a munkavállaló sokasága. A visszajelzések megértésének és kezelésének kulcsa abban rejlik, hogy mind az állásra jelentkezők, mind a toborzók tudatosak legyenek ezekről a tényezőkről, és hatékonyabb kommunikációs stratégiákat alakítsanak ki annak érdekében, hogy mindkét fél számára előnyös eredmény születhessen.

facebookMegosztás Facebook-on