Adóbevallás 2024: Minden Fontos Információ Egy Helyen!
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Adóbevallás 2024: Minden Fontos Információ Egy Helyen!

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A 2024-es Adóbevallási Szezon Friss Útmutatója

Ahogy közeledik az adóbevallás időszaka, úgy érik a friss információk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájáról. Az adóbevallási folyamat most már nem csupán a magánszemélyek számára kínál előre elkészített tervezeteket, de az egyéni vállalkozóknak, mezőgazdálkodóknak és áfafizetésre kötelezett magánszemélyek is ezentúl részesülhetnek a NAV személyre szabott ajánlataiból.

Hozzáférés a NAV szja-tervezetéhez: Kezdjük március 15-én!

Minden adózó, aki szeretne időben hozzáférni az adóbevallási tervezetéhez, március 15-től teheti meg ezt az eSZJA-oldalon keresztül, felhasználva a KAÜ-azonosítót, többek között ügyfélkapun keresztüli, vagy akár telefonos azonosítással. Nem rendelkezel azonosítóval? Még ne aggódj, március 16-ig igényelhetsz postai úton tervezetet.

Újdonságok a 23SZJA Kitöltő Programban

A 23SZJA webes kitöltő program bevezetésre került új fejlesztésekkel várja a felhasználókat. Azok számára, akik preferálják az online bevallást, a NAV eSZJA-oldala biztosít könnyed és gyors benyújtási lehetőséget. Az új rendszerben a kedvezmények adózónként változnak, a 25 év alattiak például exkluzív kedvezményben részesülhetnek. Az ingatlanból származó jövedelem esetében pedig külön segítséget kapunk az új automatikus számítási funkciók formájában.

Úgy Egyszerű, mint A, B, C: Hibaellenőrzés és Adózóbarát Keresés

Nyilván senki sem szeretne hibázni az adóbevallás során. A program úgy van kialakítva, hogy ha mégis bekúszna egy hiba, akkor a rendszer egy hibaüzenet-listát piros színnel jelenít meg, így rögtön tudjuk, hogy hol kell javítanunk. A keresőfunkció különösen hasznos: mindennapi szavaink alapján is segít megtalálni a szükséges információkat.

Alternatív Megoldások: Papír alapú Bevallás és ÁNYK Program

Nem jövedelmez az elektronikus út? Nem probléma! Az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) program szintén támogatást nyújt a bevallás összeállításában, valamint a hagyományos papíralapú megoldás is választható.

Adóbevallás 2024: Az Adóbevallási és Befizetési Határidő

Fontos dátumokat érdemes előre bekarikázni a naptárban. Minden adózó számára az szja-bevallás és befizetés határideje 2024. május 21-re esik. Ne feledkezzünk meg az 1+1 százalék felajánlásáról sem, mely a korábbi évekhez hasonlóan elektronikusan és papíralapú formában is teljesíthető, ugyancsak a májusi határidőig.

A NAV és a jövedelmi év fontosabb információi tehát kéznél vannak. Álljunk készen, hogy időben és zökkenőmentesen teljesítsük adóbevallási kötelezettségeinket a 2024-es évre vonatkozóan.

facebookMegosztás Facebook-on