Újraiparosítási Hitelprogram 2024 és a Növekedési Célok Beteljesülése
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Újraiparosítási Hitelprogram 2024 és a Növekedési Célok Beteljesülése

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A 2024-es Gazdasági Növekedési Szándék és a Kormány Célpontjai

A magyar kormány komoly vállalásokat tett 2023-ban az infláció visszaszorítására, és most ambiciózus célokkal készül a 2024-es esztendőre. A jövő évi prognózisok szerint a gazdaság 4 százalékos dinamikus növekedése vált reálissá, amely mögött a fogyasztás fellendítése, a beruházások GDP-arányos szintjének magas tartása, valamint a munkaerőpiaci aktivitás növelése áll.

Beruházások és Fogyasztás - A Lendület Kulcsai

A 2023-as év tapasztalatai alapján a belgazdaság beruházási teljesítményének csökkenése jelentős kihívást jelentett, azonban a kormány a versenyképesség és a gazdasági növekedés érdekében támogatja és prioritásként kezeli a beruházások fellendítését. A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram kiemelkedő szerepet kap ebben a folyamatban, hiszen a megvédett munkahelyeken túl a gazdaság bővítésére is pozitív hatást gyakorol.

A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram Prioritásai

A 200 milliárd forintos keretet elsősorban olyan stratégiai területekre kívánják fordítani, mint a termelés és szolgáltatás, a kifektetések, logisztika és a termelőeszközök finanszírozása. Az alábbi ágazatok részesülnek kiemelt támogatásban: élelmiszeripar, építőipar, telekommunikáció, gyógyszergyártás, turizmus és vendéglátás, autóipari beszállítók, logisztika, továbbá a zöld ipar és az energiahatékonyság. Ezek a lépések nemcsak a beruházások, hanem a munkahelyteremtés és a hazai gazdaság versenyképességének támogatása érdekében is fontosak.

Kedvezőbb Kamatok és a Hitelprogram Sikere

A hazai vállalkozások számára további előnyt jelent a hitelkamatok csökkentése; az új kamatfeltételek rendkívül versenyképesek a jelenlegi pénzügyi környezetben, és alaposan megkönnyítik a vállalatok hitellépcsőjét. A forinthitelek 5, az euró alapú hitelek 3 százalékos kamatokkal váltak elérhetővé.

A Gazdaság Védelmezője: A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram

A munkahelyek, illetve a beruházás- és exportvezérelt gazdaság megőrzésének érdekében a kormány 2023 februárjában tette meg az első lépéseit e hitelkonstrukció beindításával. A hitelkeret igénybevételével a vállalkozások ugyanott tarthatták a kamatokat a futamidő alatt, miközben a hitelprogram gyorsan vált a vállalatok egyik legkedveltebb finanszírozási eszközévé. Az eredeti 700 milliárd forintos hitelösszeget a kormány ezenfelül 1000 milliárd forintra emelte, amelynek hatására a szerződött ügyletek már 950 milliárd forint feletti értéket mutatnak.

A Magyar Gazdasági Felvirágoztatása céljából létrejött Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram lehetőséget teremt a vállalkozások számára, hogy az infláció kordában tartása mellett újra lendületbe hozzák tevékenységüket, így hozzájárulva hazánk gazdaságának stabilizálódásához és növekedéséhez.

facebookMegosztás Facebook-on