A Munkaerőpiac Dinamikus Átalakulása És a Bérfejlesztések Kihívásai
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

A Munkaerőpiac Dinamikus Átalakulása És a Bérfejlesztések Kihívásai

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Középpontban a Munkaerő-kölcsönző Cégek Stratégiái

Az aktuális gazdasági változások világunkra gyakorolt hatása egyre láthatóbbá válik. A klasszikus toborzási megoldások kifulladóban vannak, helyettük egyedi és speciális készségek iránti igény körvonalazódik. A munkaerő-kölcsönző cégek, ezek kihívásokon teli időkben is képesek maradnak rugalmas és hatékony megoldásokkal előállni, így növekvő szerepet kapnak a munkaerőpiac moderálásában.

A Kormányzati Szabályozások Hatása

A hazai munkaerőpiacot formáló kontrollált környezetet a legutóbbi kormányzati intézkedések is megerősítik, amelyek között megtaláljuk az új idegenrendészeti törvény módosításait, amik a nemzetbiztonsági érdekeket is előtérbe helyezik valamint a minősített munkaerő-kölcsönző cégek szigorúbb feltételeit.

A Bérek Új Dimenziója: A 2023-as Emelések Hatásai

  1. december 1-jét megjelölte egy fontos változás a magyar munkajog történelmében, ugyanis ettől a dátumtól lépett érvénybe a minimálbér és a garantált bérminimum emelése. A változás az egész iparágat és munkaerőpiacot megmozgatta, ahol a vállalatoknak gyors reakciónak kellett tanúbizonyságot tenniük, hogy versenyben maradhassanak, és megőrizzék munkaerőiket.

A bérfejlesztési trendeket figyelemmel kísérve látható, hogy a vállalatok egy része kétlépcsős emelést alkalmaz. Az első emelés a jogszabályoknak megfelelően zajlik, majd annak rendelkezéseit követően, legkésőbb 2024 januárjában vagy az év első három hónapjában további növelés várható. A bérfejlesztések összességében várhatóan átlagosan 12%-os növekedést mutatnak.

facebookMegosztás Facebook-on