Igazolás nélkül elszámolható költségek köre külföldi kiküldetéskor 2024
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Igazolás nélkül elszámolható költségek köre külföldi kiküldetéskor 2024

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Bővült az igazolás nélkül elszámolható költségek köre külföldi kiküldetéskor

Ez a dokumentum összefoglalja a 2024. január 1-től érvényes új szabályozást a külföldi kiküldetéskor igazolás nélkül elszámolható költségek terén. A dokumentum részletes információkat tartalmaz a változásokról, azok érvényesítési módjáról, valamint a kapcsolódó jogszabályi hivatkozásokról.

Mi változik?

A 2024. január 1-i dátum jelentős változást hozott a nemzetközi vízi és légi árufuvarozásban, valamint a személyszállításban foglalkoztatott magánszemélyek számára. Az új szabályozás értelmében, amennyiben ezek a személyek külföldi kiküldetésben vesznek részt, akkor bizonyos költségeket igazolás nélkül is elszámolhatnak költségként.

A változás részletei

Az új szabály szerint a külföldön munkát végző magánszemélyek naponta 85 euró értékben, annak forintban megfelelő összegében számolhatnak el költségeket, igazolások benyújtása nélkül.

Hogyan érvényesíthető a költségelszámolás?

A magánszemélyek a külföldi kiküldetéskor kapott költségtérítésből igényelhetik az említett összeg levonását az adóelőleg-nyilatkozatukban. Fontos megjegyezni, hogy ez a levonás legfeljebb a kapott napidíj összegéig terjedhet.

Jogszabályi hivatkozások

  • A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 3. számú melléklet II. fejezet 12. pontja.
  • A külföldi kiküldetéshez kapcsolódó elismert költségekről szóló 285/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 1. §-a.

Forrás: NAV

facebookMegosztás Facebook-on