BYD - Zöld Jövő a Látóhatáron: Kínai Óriás Elektromosautó-Gyár Épít Szegeden
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

BYD - Zöld Jövő a Látóhatáron: Kínai Óriás Elektromosautó-Gyár Épít Szegeden

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Hatalmas beruházás: Óriásgyár épül Szegeden

Sikerpálya: A BYD vállalat globális sikerének köszönhetően újabb gyárépítési stratégiákat tűzött ki célul, amelyek Európában való megvalósítása komoly kutatásokat és tárgyalásokat igényelt. A nem mindennapi döntés Szeged városát illette meg első üzemük helyszínéül, amely így a magyar autóipar hatodik nagygyára lesz.

Megállíthatatlan növekedés: BYD a magyar siker hajtómotorja

Az úttörő BYD társaság által elért 20 ezer milliárd forintos bevétel és a mintegy 630 ezer embernek munkát adó vállalkozás most nem akkumulátorokat, hanem elektromos autókat fog gyártani hazánkban. Ezzel a cég a magyar gazdasági élet egyik legnagyobb dobását hajtja végre, több ezer új munkahelyet teremtve ezzel.

Kormányzati támogatás: A beruházás pénzügyi háttere

A magyar kormány támogatást biztosít a gigaberuházáshoz, bár az összegszerű részletek még egyelőre rejtett maradnak az Európai Bizottság jóváhagyását követően történő nyilvánosságra hozatalig.

Gazdasági és technológiai előrelépés

A befektetés nem csak a Magyarország gazdasági pozícióinak megerősítésével jár, hanem az elektromos autóipari átállásban betöltött szerepünk is meghatározó. Az innováció és technológia összecseng, és ezáltal országunk az ipari megújulásban is élen járhat.

Köszönet és elismerés: A tárgyalások mögötti erő

A bemutatott 224 tárgyalási forduló során a hazai gazdasági összefogás eredményességét hirdeti a tárcavezető, az érdekeltség politikai preferenciától független fontosságát hangsúlyozva.

Európa autóiparának új fejezete

Felismerve az európai és globális autóipar elektromos átállásának kulcsszerepét a világgazdaság jövőjében, a miniszter úr kiemeli azokat az országokat, akiknek sikerül megragadniuk az új innovációs lehetőségeket, és ebben Magyarország is kiváló lehetőségeket lát.

Szeged: Kutatás, infrastruktúra, zöld szemlélet

A város kiemelkedő nemzetközi tudományos színvonala és infrastruktúrája, valamint zöld elköteleződése jelölte ki a BYD céget abban, hogy Szeged mellett döntsenek, létrehozva egy jelentős európai gyárat, ahol az ázsiai piac mellett a helyi igényeket is kielégítik.

Ez a fejlesztés nemcsak egy új korszak kezdetét jelzi az elektromos járműgyártásban, hanem egyben Magyarország gazdasági és technológiai térképén is előremutató pozíciót biztosít.

facebookMegosztás Facebook-on