Nagy lépés a cégek számára: jelentős rezsikönnyítés 2024-től
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Nagy lépés a cégek számára: jelentős rezsikönnyítés 2024-től

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A vállalatok üdvözölhetik az új évet: Mérsékelt energiadíjak a láthatáron

Az új év kezdetével a magyar vállalkozások lélegzetvételnyi szünetet kaphatnak a magas energiaköltségek tekintetében: a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legfrissebb közleménye szerint a nem lakossági fogyasztók körében érezhető díjcsökkenést hozó változásokat vezetnek be.

Egy díj, sok arca: Hogyan érinti a váltás a különböző felhasználókat?

A rendszerhasználati díjak, melyek tartalmazzák az átviteli és elosztási díjakat is, átalakulnak. Az átviteli díjak átlagosan 30 százalékkal lesznek kevesebbek. Az elosztási díjak megtakarítása feszültségszinttől függően változik, ez lehet akár egy hét és hatvanhét százalék közötti tartomány. Ezek a számok összesítve azt jelenthetik, hogy a vállalkozások jelentős, akár 32-52 százalékos díjcsökkentést élvezhetnek. A további részletek világossá válnak az Energiaügyi Minisztérium által kiadott videó tanúsága szerint, mely szerint a vállalatok körülbelül negyedével kevesebb díjat fizetnek majd a jelentős, mintegy 24 ezer gigawattórányi éves áramhasználatuk után.

A lakosság helyzete: Stabilitás a változás szélén

Annak ellenére, hogy a hivatal hozott lépéseket a rezsiköltségek csökkentése érdekében, ez a pillanatban a lakosságra nézve nem eredményez közvetlen változást. A lakossági fogyasztók által fizetett rendszerhasználati díjak összegen nem mutatnak változást a hivatal határozata szerint.

Ha mindig naprakész szeretne lenni a gazdasági és energetikai hírek terén, kövesse blogunkat, ahol rendszeresen tájékoztatjuk az ilyen típusú változásokról. Az energiadíjak alakulása mind a vállalkozások, mind a háztartások számára kulcsfontosságú, így elengedhetetlen, hogy tudatosan kövessük ezeket a tendenciákat.

facebookMegosztás Facebook-on