Az Elhagyatott Év - Hogyan Hátráltatja a Kormányzati Politika a Reálbér Növekedést?
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Az Elhagyatott Év - Hogyan Hátráltatja a Kormányzati Politika a Reálbér Növekedést?

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Reálbércsökkenés Érzékelhető Hatása a Lakosságra

A közelmúlt tükrében Kanász-Nagy Máté hangot adott aggodalmának: 2023-at a reálbérek csökkenése árnyékolta be. Kiemelte, hogy a kormányzat már régóta küzd az inflációs kihívásokkal, és ez idáig nem találtak hatékony megoldást a válságra.

A Közszolgálati Szektor Elhanyagolása

A magyar állampolgárok széles csoportjainak, köztük a közszolgálatban dolgozóknak, pedagógusoknak, szociális munkásoknak és nyugdíjasoknak életkörülményeit a kabinet intézkedései hátrányosan érintették, mutatott rá Kanász-Nagy. Az ellenzéki politikus szerint tapasztalhatóan csökkentek a reálbérek, kevesebbet érnek a nyugdíjak, és megcsappantak a kormányzati támogatások is.

Forráshiány, vagy Költési Prioritások?

Ellentétbe kerülve az eddigi kormányzati gyakorlattal, Kanász-Nagy Máté rávilágított: bár a költségvetés rendelkezésre áll, hogy támogassák a béremeléseket, megőrizzék a szociális ellátások értékét és az időskorúak nyugdíját, az allokáció más területekre történik. Az ellenzéki képviselő szerint a kormány a nagyvállalatokat, és az "akkumulátorgyarmatosítást", ezen kívül a Paks 2 projektet és a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztését részesíti előnyben.

facebookMegosztás Facebook-on