Fokozódnak a Pénztári Befizetések Által Generált Adóvisszatérítési igények: Útmutató a Maximális Előnyök Kihasználásához
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Fokozódnak a Pénztári Befizetések Által Generált Adóvisszatérítési igények: Útmutató a Maximális Előnyök Kihasználásához

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Adóvisszatérítések Növekvő Trendben: Így Maximalizálhatod 2023-ban a Visszatéríthető Összeget!

Az idei esztendő új mérföldkövet jelent a hazai öngondoskodás területén: jelentős mértékben megemelkedtek az önkéntes pénztári befizetések, ami több milliárd forintra rúgó személyijövedelemadó-visszatérítés megnövekedését eredményezte. A tájékoztatást az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége adta az MTI-nek, hangsúlyozva azt a fontos tényt, hogy december végén újfent lehetőség nyílik a 150 ezer forintos maximális adóvisszatérítés igénybevételére.

Pénztári Befizetések és a Részletek, amikre Figyelned Kell

2021-ben a személyes és munkáltatói befizetések összesített értéke már majdnem elérte a 133 milliárd forintot, míg az állam részéről 24 milliárd forint személyijövedelemadó-visszatérítés került kiosztásra. Az ÖPOSZ elnöke, Nagy Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy az előnyös visszatérítés kihasználása érdekében összeállítottak egy kisokost, amely segítséget nyújt a befizetéseket illető információk átlátható megértésében.

A teljes adóvisszatérítés eléréséhez összesen 750 ezer forint önkéntes pénztári befizetést kell teljesíteni az év során. Amennyiben ez alacsonyabb, úgy az igényelhető visszatérítés is arányosan csökken. A fiatalabb, 25 év alatti adózók, valamint azok, akik családi adókedvezményben részesülnek, sajnos nem élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Extra Tippek a Még Nagyobb Adóvisszatérítés Érdekében

Megjegyezendő, hogy azok a pénztártagok, akik mellett nyugdíjbiztosítás vagy nyugdíj-előtakarékossági számla is szerepel a portfóliójukban, azok akár 280 ezer forint adóvisszatérítésre is számíthatnak.

Mikor és Hogyan Teendő a Befizetéseket?

Fontos kiemelni, hogy a tagság igénybevételéhez és a befizetések megtételéhez érdemes ellenőrizni a pénztári egyenlegeket időben, és az idei év utolsó banki munkanapjáig, azaz december 29-ig esedékes befizetéseket elvégezni. Ezen felül, a pénztárhoz történő online csatlakozás lehetősége is jótékony újdonság, mellyel a pénztárak iránt érdeklődők még könnyebben hozzájuthatnak ezen előnyök élvezetéhez.

Az ÖPOSZ által kiadott tájékoztatóban semmi sem utal a precíz tennivalók pontos ismertetésére, vagy a befizetéseket érintő egyéb fontos információkat tartalmazó iránymutatásra, így a pontos menetrendet érdemes az ÖPOSZ honlapján keresztül elérni, ahogyan azt Nagy Csaba úr is megerősítette a közleményben.

facebookMegosztás Facebook-on