Áttörést Hozó Béremelés: Íme, a Pedagógusok Új Fizetési Táblázata!
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Áttörést Hozó Béremelés: Íme, a Pedagógusok Új Fizetési Táblázata!

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Megszületett a Döntés a Pedagógusok Béremelésének Konkrétumairól

A köznevelési szférában működő tanárok és oktatók idei béremelésének fordulópontja a friss kormányrendelet, mely kiemelt összegekről és részletekről számol be. Az érintettek számára jelentős, több százalékpontos béremelkedést hozhat.

Ezreknek Jelent Változást: A Pedagógus I-től a Kutatótanár Fizetésig

A kormányrendelet 140 ezer köznevelésben dolgozó pedagógust érint. Az illetmények a különböző minősítések alapján jelentősen eltérnek:

  • Pedagógus I. esetében a havi bruttó illetmény 538 ezer forinttól 1 065 000 forintig,
  • Pedagógus II. minősítéssel 555 ezer forinttól 1 135 000 forintig,
  • Mesterpedagógus kategóriában 630 ezer forintról 1 365 000 forintra,
  • Kutatótanárok számára pedig 750 ezer forinttól 1 470 000 forintig emelkedhet.

Kiegészítő Juttatások: Milyen További Előnyök Láthatók?

A képesítési szintek alapján kiegészítő pótlékokra is számíthatnak az oktatók. A mesterképzéssel rendelkező pedagógusok például 2%-kal magasabb keresetre tehetnek szert, míg azok, akik kiemelt tantárgyakat, mint például matematikát vagy természettudományokat oktatnak, akár 4%-os többletbérrel gazdagodhatnak.

A Teljesítmény értékelése és a Feltételek: Mi a Helyzet a Kifizetésekkel?

A rendelet szerinti előírás alapján a pedagógusok teljesítményének értékelése nem vezethet az illetmény csökkentésére. Emellett meghosszabbították a kinevezési okiratok és munkaszerződések kézbesítésének határidejét is: január 22. helyett január 30-ig kell ezen dokumentumokat az érintettek kezében tartaniuk.

Központi Költségvetés és az Új Tanári Béremelési Alap

Egy frissen létrehozott Tanári Béremelési Alapba csoportosítottak át 340 milliárd forintot a Pénzügyminisztérium központi tartalékából. Ez az alap lesz az, mely a béremelési terv megvalósítását hivatott finanszírozni, míg további 403 milliárd forintot "egyéb működési célú kiadások" címen vettek ki, annak célját azonban nem határozták meg egyelőre.

A változások hosszú távú hatásai és további részletes információk még várnak a pontosításra, ám a köznevelésben dolgozó pedagógusok számára ez az intézkedés jelentős pozitív változást hozhat a mindennapokban és a szakmai megbecsülésben egyaránt.

facebookMegosztás Facebook-on