A Magyar Kormány Újraírja a Családtámogatási Rendszert: Több Pénz, Erősebb Alapok
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

A Magyar Kormány Újraírja a Családtámogatási Rendszert: Több Pénz, Erősebb Alapok

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Több mint egy évtized a családok szolgálatában

Az elmúlt bő tizenhárom év kormányzata alatt jelentős hangsúlyt kapott a magyar családok anyagi helyzetének erősítése. A cél: a társadalmi-gazdasági stabilitás, valamint az, hogy a családtervezés ne jelentkezzen anyagi akadályként az érintett személyek számára.

Családtámogatás új szinten

Ezek eredményeként 2023 januárjától több családi ellátás is magasabb összegben érhető el az érintett családok számára. A gyermekgondozási díjak (gyed, gyod) és a gyermekápolási táppénzek összegei már a februártól kezdődő kifizetések során érvényesülnek.

A gyed és a diplomás gyed jelentős növekedése

A gyed összege 2010-hez képest háromszoros növekedést mutat, azaz az új szabályozás alapján elérheti a bruttó 373 520 forintot. Az egyetemi hallgatók között is elindult a változás, a diplomás gyed összege emelkedett minden szinten, erősítve ezzel a felsőoktatásban tanulók és szülővé válók helyzetét.

A gyod forradalma

A gyermeket otthon gondozók számára járó támogatás, a gyod, szintén jelentős emelkedést mutat. A bevezetése óta eltelt évek alatt a minimálbér szintjéig nőtt, 2024-ben már 266 800 forintot jelent havonta.

Gyermekápolási táppénz növekedése

Nemcsak a gyermekgondozási, de a gyermekápolási táppénze összege is megugrott. A 12 évesnél fiatalabb beteg gyermeket ápoló dolgozó szülők számára a napi támogatás maximális összege most már 17 787 forint.

A fenti intézkedésekkel a kormány kiemelt figyelmet fordít a gyermeket nevelő családok támogatására. A megemelt összegű támogatások már automatikusan az érintettek rendelkezésére állnak. Ez egy újabb lépés a stabil és prosperáló gazdasági, társadalmi környezet kialakítása felé.

facebookMegosztás Facebook-on